מתכון: מג'דרה של בורגול ועדשים שחורות

כולם יודעים שלמג'דרה צריך אורז, אבל דווקא שימוש בבורגול משדרג אותה פלאים. מתכון קל למג'דרה בורגול

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות

רכיבים

  • 4 בצלים לבנים גדולים פרוסים לעיגולים דקים
  • 2 כפות שמן קנולה או תירס
  • 2 כוסות בורגול עבה
  • כוס עדשים שחורות
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כמון

הוראות הכנה

מוזגים שמן למחבת ומטגנים את טבעות הבצל על להבה בינונית עד לקבלת צבע חום עמוק. בוחשים מדי פעם.

מבשלים את העדשים (ראו בהמשך). מניחים את הבורגול בקערה עמוקה. שוטפים היטב תחת הברז עם מים חמים, תוך ערבוב קל עם הידיים. המים יהיו עכורים בצבע לבן-אפור. שופכים את המים וחוזרים על התהליך שלוש פעמים.

מכסים ברדיד אלומיניום ומניחים. מדי פעם מערבבים קלות. לאחר 20 דקות טועמים, אם הבורגול עדיין לא התרכך לחלוטין, מוסיפים כף או שתיים של מים רותחים, מפוררים את הבורגול בעזרת מזלג, מכסים וממתינים 5 דקות.

מערבבים את הבורגול עם העדשים המסוננות והבצל המטוגן. מוזגים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור וכמון לפי הטעם.

מגישים בקערה גדולה בליווי יוגורט סמיך או טחינה חמצמצה וסלט ירקות קצוץ.

מוזגים מים לסיר בינוני, מוסיפים את העדשים ומרתיחים. במהלך ההרתחה הראשונה מצטבר קצף אפור אותו יש להסיר בעזרת כף רחבה ושטוחה. יש להמשיך ולבשל, ללא מכסה,  תוך בעבוע עדין למשך עשרים וחמש דקות, לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.

תגובות