מתכון: גרנולה-בר עם אגוזי לוז, לדר ודובדבנים שחורים

חטיף גרנולה ביתי עם אגוזים והפתעות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
גרנולה-בר עם אגוזי לוז, לדר ודובדבנים שחורים
גרנולה-בר עם אגוזי לוז, לדר ודובדבנים שחוריםצילום: לימור לניאדו תירוש

תגיות:

רכיבים

  • 50 גרם אגוזי לוז
  • 2 כוסות מים חמים
  • 50 גרם משמש מיובש, עדיף באלדי או אורגני קצוץ
  • 30 גרם לדר משמש קצוץ
  • 50 גרם דובדבן שחור מיובש ומגולען
  • 50 גרם גרעיני דלעת
  • 30 גרם שומשום
  • 30 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 80 גרם שיבולת שועל
  • 80 גרם פתיתי כוסמין
  • 40 גרם פצפוצי קינואה תפוחה
  • כף טחינה גולמית

לסירופ:

  • 80 גרם חמאה
  • 40 גרם דבש נוזלי
  • 70 גרם (שליש כוס) סוכר קנים או דמררה
  • כפית קינמון
  • רבע כפית מלח

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מניחים אגוזי לוז בתבנית ואופים 8 דקות.

מוציאים, מצננים מעט ומשפשפים עם הידיים להסרת הקליפות.

מוזגים 2 כוסות מים לקערה ומשרים בהם משמשים, לדר ודובדבנים ל-10 דקות. מסננים.

בסיר קטן מבשלים חמאה, דבש, סוכר, קינמון ומלח עד לקבלת סירופ חום.

מניחים את כל שאר החומרים לקערה, מצפים בסירופ החם ובטחינה הגולמית ומערבבים היטב.

מעבירים את התערובת לתבנית אפייה קטנה (25x20 ס"מ), מרופדת בנייר אפייה.

משטחים את התערובת ומהדקים היטב (אפשר להשתמש בתחתית כוס רחבה להידוק התערובת). אופים 30 דקות ומוציאים מהתנור.

מניחים על גבי התערובת החמה משטח ישר וקשיח (צלחת מלבנית, תבנית קטנה או מכסה של קופסה) ועליו חפץ מעט כבד.

מצננים ללילה במקרר. הופכים על קרש חיתוך וחותכים עם סכין חדה למלבנים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ