מתכון: פולנטה מתירס טרי עם פטריות

יש הרבה מאוד דרכים להכין פולנטה רכה ומענגת עם פטריות, אבל אין כמו מנה מתירס טרי ופטריות ירדן

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
פולנטה תירס טרי עם פטריות ירדן
פולנטה תירס טרי עם פטריות ירדן צילום: לימור לניאדו תירוש

תגיות:

רכיבים

  • 8 קלחי תירס
  • 2 כפות חמאה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • כף חמאה
  • 2 סלסילות פטריות יער
  • 2 כפות שמן זית
  • צרור אורוגולה שטופה
  • פרמזן

הוראות הכנה

מעמידים את הקלחים על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה מסירים את הגרעינים ממרכז הקלח. מעבירים את גרעיני התירס לסיר בינוני. מוסיפים מים עד כיסוי הגרגירים. מוסיפים 2 כפות חמאה ומרתיחים. מבשלים על אש בינונית עשר דקות או עד ריכוך.

טוחנים בעזרת מקל טחינה ידני. ממשיכים בבישול על אש קטנה, תוך ערבוב בכף עץ, עד שמתקבלת דייסה סמיכה. מתבלים במלח ופלפל וכף חמאה נוספת, מערבבים.

במחבת מקפיצים את הפטריות עם שתי כפות שמן זית עד השחמה. ממליחים ומפלפלים מעט. מגישים את הפולנטה בקערה אישית, מניחים מעליה כמה עלי אורוגולה, פטריות חמות ומעט פרמזן. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ