טורטליני ארטישוק ירושלמי וערמונים - טבעוני וצמחוני - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טורטליני ארטישוק ירושלמי וערמונים

קצת ערמונים, מעט חמאה והרבה יין לבן - וכולם משתחווים בפני הארטישוק

6 מנות דרגת קושי: קל
טורטליני ארטישוק ירושלמי
דן פרץ
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

280 גרם קמח קשה

7 חלמונים

1 ביצה

למילוי:

10 ארטישוק ירושלמי מקולפים ופרוסים דק

50 גרם חמאה

100 גרם ערמונים קצוצים גס

100 גרם גבינת פיקורינו מגורדת

200 גרם שמנת מתוקה

לרוטב:

3 שיני שום

חצי כוס יין לבן

חצי ליטר שמנת

חצי כוס ציר עוף או ירקות

; מלח ופלפל

הוראות הכנה

מערבבים את חומרי הבצק במערבל עד לקבלת בצק אחיד וקשה.

בסיר רחב מאדים את הארטישוק עם החמאה. מוסיפים את הערמונים והשמנת ומבשלים עד שהשמנת מצטמצמת והארטישוק מתרכך. מסירים מהאש ומקררים.

בעזרת מכונת פסטה מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד. קורצים עיגולים, ממלאים אותם בכפית במילוי הקר וסוגרים לצורת טורטליני. מבשלים במים חמים 2-3 דקות.

מאדים שום עם מעט שמן זית. מוסיפים יין לבן ומצמצמים חצי מכמותו. מוסיפים את הציר ומצמצמים חצי מכמותו. מוסיפים את השמנת ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה. מקררים מעט ומעבירים למחבת.

מוזגים את הרוטב למחבת. מוסיפים טורטליני. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים מעט עד שהרוטב עוטף את הטורטליני.

טיפים

1. אפשר להכין עם חצי כוס קמח רגיל וחצי כוס קמח כוסמין
2. לא ממליצה לוותר על הבננה, זה מה שנותן לפנקייק את המרקם שלו.
3. אפשר מעל לשים כל תוספת אפשרית, קצפת, פירות, אגוזים, ממרח שוקולד.

 

רוצים עוד רעיונות לפנקייקים שכדאי להכין בבית? הנה המתכונים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות