מתכון

טורטליני ארטישוק ירושלמי וערמונים

קצת ערמונים, מעט חמאה והרבה יין לבן - וכולם משתחווים בפני הארטישוק

יוסי שטרית, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יוסי שטרית, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
זמן בישול:30 דקות
טורטליני ארטישוק ירושלמי

רכיבים

לבצק:

  • 280 גרם קמח קשה
  • 7 חלמונים
  • 1 ביצה

למילוי:

  • 10 ארטישוק ירושלמי מקולפים ופרוסים דק
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם ערמונים קצוצים גס
  • 100 גרם גבינת פיקורינו מגורדת
  • 200 גרם שמנת מתוקה

לרוטב:

  • 3 שיני שום
  • חצי כוס יין לבן
  • חצי ליטר שמנת
  • חצי כוס ציר עוף או ירקות
  • ; מלח ופלפל

הוראות הכנה

מערבבים את חומרי הבצק במערבל עד לקבלת בצק אחיד וקשה.

בסיר רחב מאדים את הארטישוק עם החמאה. מוסיפים את הערמונים והשמנת ומבשלים עד שהשמנת מצטמצמת והארטישוק מתרכך. מסירים מהאש ומקררים.

בעזרת מכונת פסטה מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד. קורצים עיגולים, ממלאים אותם בכפית במילוי הקר וסוגרים לצורת טורטליני. מבשלים במים חמים 2-3 דקות.

מאדים שום עם מעט שמן זית. מוסיפים יין לבן ומצמצמים חצי מכמותו. מוסיפים את הציר ומצמצמים חצי מכמותו. מוסיפים את השמנת ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה. מקררים מעט ומעבירים למחבת.

מוזגים את הרוטב למחבת. מוסיפים טורטליני. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים מעט עד שהרוטב עוטף את הטורטליני.

תגובות