מתכון

לביבות בטטה וגרעיני דלעת אפויות

לביבות נהדרות, דלות בקלוריות שאינן ספוגות בשמן. האפייה מאפשרת הכנת כמות גדולה באופן מהיר ופשוט, בלי ריח טיגון בבית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:15-18 לביבות
לביבות בטטה
האפייה מאפשרת הכנת כמות גדולה באופן מהיר ופשוטצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 350 גרם בטטות קלופה ומגוררת גס על פומפייה או בדיסקית גרור של מעבד מזון
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 100 גרם גבינת עיזים רכה (גד עז) או גבינת שמנת 5%
  • 2 כפות גרעיני דלעת או חמנייה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 4 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה ובצל ירוק או
  • טחינה גולמית ומעט סילאן

הוראות הכנה

מחממים תנור ל 220 מעלות.

מערבבים את כל החומרים בקערה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים כף מהתערובת במרווחים שווים.

משטיחים לצורת לביבה עגולה ושטוחה.

אופים 10-15 דקות עד השחמה קלה בצידה התחתון של הלביבה.

בעזרת מרית הופכים לצד השני ואופים חמש דקות נוספות.

מגישים חם לצד שמנת חמוצה ובצל ירוק או עם טחינה גולמית ומעט סילאן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ