מתכון

קישואים ועלי גפן ממולאים במילוי צמחוני

המתכון של הבשלנית סוהילה מכפר מע'אר

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מילו הקישואים
צילום: רותם מימון

רכיבים

  • קישואים קטנים לפי כמות של 1.5 לסועד ועלי גפן גדולים
  • 1/2 ק"ג אורז
  • 2 עגבנייה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף בהרט
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כפית גדושה מלח

הוראות הכנה

שמים את האורז בקערה. מגרדים בפומפייה עגבניה אחת אל תוך האורז. מוסיפים מיץ לימון, שמן זית ותבלינים.

בעדינות מוצאים את ה"בשר" מהקישואים עם כלי מיוחד המיועד לזה. אם אין כלי כזה, אפשר עם כפית אבל צריך להיזהר מאד לא לשבור או לפצוע את עור הקישוא.

את העגבנייה השנייה חותכים לרצועות של 1 * 1/2 ס"מ

ממלאים קישוא עם תערובת האורז עד ל1/2 גובה הקישוא ומכניסים לפתח הקישוא "פקק" של חתיכת עגבנייה.

משטחים בכף היד עלה גפן אחד. שמים 1/2 כפית אורז באמצע ומגלגלים את העלה. צריך לדאוג להכניס פנימה את קצוות העלה לפני שמגלגלים, כדי שזה יישאר סגור בזמן הבישול.

מצופפים את עלי הגפן והקישואים בתוך סיר. בעדינות ממלאים במים או ציר עוף/ירקות עד קצת מעל לגובה הקישוא. ניתן להוסיף לנוזל עוד עגבנייה מגורדת.

מניחים צלחת על הממולאים כמשקולת, כדי שעלי הגפן לא יצופו וייפתחו בבישול. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 30-40 דקות.

*כדי שזה יתבשל יותר מהר, ניתן לשפוך מים רותחים במקום פושרים אל תוך הסיר

מגרדים עגבניות לתוך האורזצילום: רותם מימון
מרוקנים את הליבהצילום: רותם מימון
מילו הקישואים
צילום: רותם מימון
הקישואים של סוהילה
סוהילה ממלאת קישואיםצילום: רותם מימון
מכסים שוב בעגבניות, רגע לפני שמתחיל הבישולצילום: רותם מימון

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ