קישואים ועלי גפן ממולאים - טבעוני וצמחוני - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קישואים ועלי גפן ממולאים

המתכון של הבשלנית סוהילה מכפר מע'אר

דרגת קושי: קל
מילו הקישואים
רותם מימון
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

קישואים קטנים לפי כמות של 1.5 לסועד ועלי גפן גדולים

1/2 ק"ג אורז

2 עגבנייה

1/2 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

1 כף בהרט

2 כפיות קינמון

1 כפית גדושה מלח

הוראות הכנה

שמים את האורז בקערה. מגרדים בפומפייה עגבניה אחת אל תוך האורז. מוסיפים מיץ לימון, שמן זית ותבלינים.

בעדינות מוצאים את ה"בשר" מהקישואים עם כלי מיוחד המיועד לזה. אם אין כלי כזה, אפשר עם כפית אבל צריך להיזהר מאד לא לשבור או לפצוע את עור הקישוא.

את העגבנייה השנייה חותכים לרצועות של 1 * 1/2 ס"מ

ממלאים קישוא עם תערובת האורז עד ל1/2 גובה הקישוא ומכניסים לפתח הקישוא "פקק" של חתיכת עגבנייה.

משטחים בכף היד עלה גפן אחד. שמים 1/2 כפית אורז באמצע ומגלגלים את העלה. צריך לדאוג להכניס פנימה את קצוות העלה לפני שמגלגלים, כדי שזה יישאר סגור בזמן הבישול.

מצופפים את עלי הגפן והקישואים בתוך סיר. בעדינות ממלאים במים או ציר עוף/ירקות עד קצת מעל לגובה הקישוא. ניתן להוסיף לנוזל עוד עגבנייה מגורדת.

מניחים צלחת על הממולאים כמשקולת, כדי שעלי הגפן לא יצופו וייפתחו בבישול. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 30-40 דקות.

*כדי שזה יתבשל יותר מהר, ניתן לשפוך מים רותחים במקום פושרים אל תוך הסיר

רותם מימון
רותם מימון
מילו הקישואים
רותם מימון
הקישואים של סוהילה
רותם מימון
רותם מימון


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות