מתכון |

קישואים ועלי גפן ממולאים במילוי אורז ועגבניות ללא בשר

המתכון של הבשלנית סוהילה מכפר מע'אר

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רותם מימון
צילום: רותם מימון

רכיבים

  • קישואים קטנים לפי כמות של 1.5 לסועד ועלי גפן גדולים (לפי 4 לסועד)

  • 500 גרם (2.5 כוסות) אורז

  • 2 עגבניות

  • 1/2 כוס שמן זית

  • מיץ מלימון אחד

  • 1 כף בהרט

  • 2 כפיות קינמון

  • 1 כפית גדושה מלח

הוראות הכנה

שמים את האורז בקערה. מגררים בפומפייה עגבניה אחת אל תוך האורז. מוסיפים מיץ לימון, שמן זית ותבלינים.

בעדינות מרוקנים את "בשר" הקישואים עם קישואן, כלי מיוחד המיועד לזה. אם אין כלי כזה, אפשר עם כפית אבל צריך להיזהר מאוד לא לשבור או לפצוע את עור הקישוא.

את העגבנייה השנייה חותכים לרצועות של 1 * 1/2 ס"מ

ממלאים קישוא עם תערובת האורז עד לחצי גובה הקישוא וסוגרים את פתח הקישוא עם "פקק" של פרוסת עגבנייה.

משטחים בכף היד עלה גפן אחד, כשהצד המחוספס כלפי פנימה. שמים 1/2 כפית אורז באמצע ומגלגלים את העלה. צריך לדאוג להכניס פנימה את קצוות העלה לפני שמגלגלים, כדי שזה יישאר סגור בזמן הבישול.

מצופפים את עלי הגפן והקישואים בתוך סיר. בעדינות ממלאים במים או בציר עוף/ירקות עד מעט מעל לגובה השכבה האחרונה. ניתן להוסיף לנוזל עוד עגבנייה מגוררת.

מניחים צלחת על הממולאים כמשקולת, כדי שעלי הגפן לא יצופו וייפתחו בבישול. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 30-40 דקות.

*כדי שזה יתבשל יותר מהר, ניתן לשפוך מים רותחים במקום פושרים אל תוך הסיר

מגרדים עגבניות לתוך האורזצילום: רותם מימון
מרוקנים את הליבהצילום: רותם מימון
צילום: רותם מימון
סוהילה ממלאת קישואיםצילום: רותם מימון
מכסים שוב בעגבניות, רגע לפני שמתחיל הבישולצילום: רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ