מתכון

קדרת ירקות שורש ביין לבן ועשבי תיבול

השף אוראל קמחי (ממסעדת פופינה) מציע מתכון לקדרה צמחונית ומחממת בבישול ארוך, שמתאימה בדיוק לימים הקרים

אוראל קמחי, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אוראל קמחי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
קדירת ירקות שורש ביין לבן ועשבי תיבול

רכיבים

  • 8 לפתות קטנות קלופות וחצויות
  • 4 סלקים גדולים קלופים וחתוכים גס
  • 4 קולרבי קלוף וחתוך גס
  • 4 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 2 כוסות יין לבן
  • 4 כפות חמאה
  • 1 צרור עירית קצוץ
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

בסיר רחב ונמוך מחממים את שמן הזית ומשחימים בו היטב את הירקות.

שופכים את היין הלבן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל140 מעלות לשעתיים עד לריכוך הירקות. משגיחים שהירקות לא נשרפים. במידת הצורך ניתן לכסות בנייר אלומיניום.

מוציאים מהתנור ומחזירים לכיריים. מוסיפים את החמאה ואת העירית הקצוצה ומבשלים עוד כ10 דקות על אש נמוכה עד להסמכת הרוטב. טועמים ומגישים.

תגובות