רומאנייה -תבשיל קטניות מהמטבח הערבי - טבעוני וצמחוני - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון רומאנייה -תבשיל קטניות מהמטבח הערבי

הרומאנייה היא למעשה תבשיל של עדשים ירוקות שמתבשלות יחד עם קוביות של חציל ומיץ רימונים. התוצאה: תבשיל נהדר, סמיך וחמצמץ

דרגת קושי: קל
רומאנייה
נועם לוינגר

תבשיל מבוסס קטניות אשר נמצא בסכנת הכחדה במטבח הערבי בגלל הקונוטציה שלו לעוני. המקור של הרומאנייה לא ידוע ומתנהל סביבו ויכוח כבר שנים. היפואים טוענים שהוא שלהם והעזתים שומרים עליו בקנאות וטוענים עליו בעלות. בעיניי, הרומאנייה היא הפטה של העניים, מורכבת מעדשים ירוקות שמתבשלות יחד עם קוביות של חציל ומיץ חמצמץ של רימונים עד שהעדשים והחצילים מתפרקים. יש המוסיפים לתבשיל כוסברה, שום, כמון, בצל מטוגן או מעט טחינה גולמית. תוצאת הטעם נהדרת כאשר מתקבל תבשיל סמיך מאוד, חמצמץ ומזין.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

10 רימונים חמוצים או חצי כוס רכז רימונים

2 חצילים בינוניים

1 כוס עדשים חומות

2 כפות קמח

כפית מלח

כפית כמון

4 עד 6 שיני שום כתושות

רבע כוס שמן זית

חצי כוס כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

קולפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות של 1ס"מ. שמים את העדשים והחצילים בסיר וממלאים מים עד לכיסוי, מבשלים עד שהעדשים רכות והחצילים כמעט נמסו. מוסיפים את מיץ הרימונים או הרכז וממשיכים לבשל על להבה נמוכה. ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את הכמון. ממיסים את הקמח במעט מיץ רימונים או במים ושופכים על התערובת וממשיכים לבשל תוך ערבוב. מטגנים את השום והכוסברה בשמן זית במחבת. מוסיפים את השמן החם לסיר ומערבבים. ממשיכים לבשל עד שכמעט כל נוזלי הבישול נספגו בעדשים. שופכים לקערות וממתינים עד שהתבשיל התקרר. ניתן להגיש עם ערימת בצל מטוגן ומיץ לימון או רימונים, להגיש עם קרקרים או פרוסות לחם.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות