מתכון |

קרעפלך טבעוני

מטוגן או במרק, גם טבעונים יכולים ליהנות מקרעפלך טבעוני

זמי שרייבר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
זמי שרייבר, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
קרעפלך טבעוני
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

לבצק

  • 2 כוסות קמח
  • כוס מים רותחים
  • כפית מלח
  • כף שמן צמחי

למלית

  • 100 גרם פטריות טריות
  • 3 תפוחי אדמה שבושלו במים רותחים עד ריכוך מעוכים לפירה
  • מלח
  • פלפל
  • קורט פפריקה
  • בצל בינוני קצוץ

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את חומרי הבצק למעט המים. את המים מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה. בסיום אמור להתקבל בצק גמיש ורך. אם הבצק לא רך דיו מוסיפים מעט מים פושרים. מכסים בנייר ניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח מעט.

מכינים את המלית: מטגנים את הפטריות כ-3 דקות עם מעט מלח ופלפל ומניחים בצד להצטנן. מטגנים את הבצל עד שקיפות ומניחים בצד להצטנן.

מאחדים את הפטריות והבצל, מוסיפים פפריקה ומערבבים. מוסיפים את הפירה ומערבבים שוב. טועמים ומתקנים תיבול.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. במרכז כל עיגול  מניחים ככפית-כפית וחצי של מלית וסוגרים בזהירות בלחיצות קלות בקצות הבצק.

מבשלים את הקרעפלך כ-15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן. ניתן להגיש מטוגנים עם בצל במחבת או לחלופין מבושלים במרק ירקות חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ