מתכון

פירות יבשים ממולאים באורז ובצנוברים

תוספת טבעונית חגיגית או מנה עיקרית בפני עצמה

זמי שרייבר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
זמי שרייבר, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
פירות יבשים ממולאים באורז ובצנוברים

רכיבים

  • 500 גרם פירות יבשים מעורבים – שזיפים, משמשים, תאנים
  • כוס אורז לבן
  • בצל גדול פרוס
  • רבע כוס צנוברים
  • פלפל לבן טחון
  • קורט קינמון (למי שאוהב)
  • מלח
  • חצי כוס מיץ תפוזים טרי
  • 4 כפות סוכר חום
  • שמן זית

הוראות הכנה

במחבת מטגנים בשמן זית את האורז והתבלינים (מלח, פלפל, קינמון אם אוהבים). מטגנים מעט במחבת עד שהאורז מקבל גוון שחום, מוסיפים את הצנוברים וממשיכים לטגן מעט. מסננים את הנוזלים ומניחים בצד.

יוצרים כיסים בפירות היבשים וממלאים באורז.

בסיר נמוך ורחב יוצקים שכבה של שמן זית. מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים בנדיבות סוכר חום על מנת לקרמל את הבצל. מוסיפים למחבת את מיץ התפוזים ומסדרים את הפירות היבשים. יוצקים מהציר על הפירות היבשים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה.

תגובות