מתכון

מרק ירוקים טבעוני עם שום ובצל ירוק

אספו את כל הירוקים שאתם מוצאים בשוק - שעועית, ברוקולי, קייל, אפונה והכניסו אותם למרק טבעוני מפתיע

מורן לידור, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרק ירוקים
צילום: דודו בכר
מורן לידור, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

שום שחור, אחד המרכיבים המדהימים בעיני, הוא שום שעובר כבישה ויש לו טעם מעושן מתקתק. השימוש שלי בו התחיל כשהכנתי רוטב וניל למנה בארוחת חברים והוספתי לרוטב שן משום שחור. זהירות, כל מי שאכל מהרוטב נטרף מהטעמים המיוחדים.

טיפ השף: כיוון שהשום השחור מוסיף מספיק טעמים למנה, אין צורך בתבלינים נוספים.

רכיבים

  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 4 שיני שום (רצוי שחור אפשר גם רגיל)
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כוס אפונה קפואה מופשרת
  • 1 כוס שעועית ירוקה חלוטה חתוכה לחצי (ראו למטה אופן הכנה)
  • 1/2 כוס שעועית ירוקה חתוכה לחתיכות קטנות
  • 1 כוס ראשי ברוקולי מפורקים
  • 1 כוס החלק הבהיר האכיל של הברוקולי חתוך לחתיכות קטנות
  • 1 כוס עלי קייל
  • 2 ענפי סלרי אמריקאי חתוך דק (סלרי רגיל)
  • עלים מ-4 ענפי נענע
  • 3 גבעולים של בצל ירוק חתוכים לטבעות קטנות
  • 6 כוסות מים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור

הוראות הכנה

מחממים בסיר את השמן זית ומאדים את השום, מוסיפים פנימה את האפונה, השעועית שחתוכה לחצי, החלק הבהיר של הברוקולי, עלי הקייל וענפי הסלרי וממשיכים לאדות כ-4 דקות.
מוסיפים את המים ועלי הנענע וממשיכים לבשל כ-30 דקות, טוחנים את הכל למרקם של מרק חלק ומשלימים טעמים עם מלח ופלפל.
מוסיפים את הברוקולי והשעועית החתוכה פנימה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
מוסיפים את הבצל הירוק פנימה ומגישים את המרק.

 אפשר להוסיף קרוטונים מעל / עלי קייל חתוכים לרצועות דקות.  

*אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף מים

תגובות