מתכון

קרוסטיני מלחם מלא עם קרם של כרובית וקשיו

מורן לידור, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרוסטיני לחם מלא עם קרם כרובית וקשיו
קרוסטיני קמח מלא עם קרם כרובית וקשיוצילום: דודו בכר
מורן לידור, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

כרובית זה ירק שאני מאוד אוהב. ניתן להגיש אותו בכל ורסיה ומרקם אפשריים. הקשיו הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח הטבעוני, ניתן לעבד אותו ולייצר ממנו מגוון רחב ומפתיע של תחליפים לגבינות, חלב וקרמים. המנה מאוד מתאימה לארוחה מפסקת, הלחם המלא נותן תחושת שובע לאורך זמן והקשיו מספק כמויות גדולות של מינרלים.

טיפ: מומלץ לשמור את הקשיו במקרר ולהשרות אותו במים למשך לילה לפני השימוש.

רכיבים

  • 1 בגט מלא חתוך לפרוסות (עדיף באלכסון) בעובי של ס"מ
  • 5 כפות שמן זית (עבור הבגט)
  • 1 ראש כרובית
  • 150 גרם קשיו קלוי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מים
  • 3 כפות ממרח טופו
  • מלח גס

הוראות הכנה

מערבבים את הפרוסות הבגט עם שמן הזית ומסדרים בתבנית עליה הונח נייר אפייה,
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות למשך 13-15 דקות (עד שהפרוסות בגט מתחילות להזהיב בצדדים).
מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים עד שהם מתרככים (בערך 20 דקות).
מכניסים לבלנדר את הקשיו הקלוי, 4 כפות שמן הזית והמים וטוחנים עד לקבלת משחה חלקה.
מוסיפים פנימה את הכרובית וממרח הטופו וממשיכים לטחון למרקם חלק, משלימים טעמים עם מלח ומכניסים לשק זילוף.
מזלפים גבעות קטנות על הקרוסטיני (הבגט הקלוי) מומלץ לפזר מעל שברי קשיו קלוי ולהגיש.

תגובות