מתכון

לביבות טבעוניות עם עדשים וחומוס

מנה שטעמיה מזכירים את המטבח ההודי, שבו נוטים להשתמש המון בעדשים ובחומוס. בנוסף השילוב של מרכיבים אלו יחד מזין מאוד, ממלא ובעיקר טעים

מורן לידור, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לביבות עדשים
צילום: דודו בכר
מורן לידור, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל

טיפ: אני מעדיף להשרות את גרגירי החומוס לפחות 24 שעות ולהחליף מים פעמיים / שלוש. כך יוצאים מהם כל הגזים, דבר העוזר לאחר הארוחה לא להרגיש תחושת כבדות ואוויר בבטן. שימו לב - 200 גרם גרגירי חומוס יתפחו ל-500 גרם.

רכיבים

  • 200 גרם גרגירי חומוס מושרים לפחות 12 שעות (מחליפים מים פעמיים)
  • 300 גרם עדשים כתומות מושרות חצי שעה
  • 2 בצלים רגילים קצוצים דק
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כף נענע קצוצה
  • בזיליקום מ-2 ענפים
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • גרידה מחצי לימון
  • קורט נאה של פלפל שאטה
  • קורט כורכום
  • 1 כף קמח חומוס

הוראות הכנה

טוחנים את החומוס והעדשים במג'ימיקס בפולסים, עד לקבלת תערובת טחונה דק אך לא מדי (שיהיה אוורירי).
מעבירים את התערובת שהתקבלה לקערה ומוסיפים אליה את כל שאר המרכיבים.
מערבבים הכל היטב ומשלימים טעמים.
מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן, יוצרים מתערובת הקציצות לביבות בגודל בינוני ומטגנים את הלביבות עד הזהבה מכל צד.

תגובות