לזניה טבעונית - טבעוני וצמחוני - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לזניה טבעונית

לזניה טבעונית שהיא ארוחה שלמה בפני עצמה. לא להיבהל משלבי העבודה המרובים, מדובר במתכון פשוט

דרגת קושי: קל
דודו בכר

המנה מהווה ארוחה שלמה בה יש פחמימה מורכבת השומרת על תחושת שובע לאורך זמן ו"בשר" טחון מן הצומח שמהווה מקור לחלבון מלא ועשיר ב-B12 וברזל.

טיפ: לא למהר לחשוב שהמתכון מסובך כיוון שנראה שיש בו הרבה עבודה. הוא יחסית פשוט והתוצאה מדהימה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 5

רכיבים

ל-4 סועדים:

דפי לזניה יבשים (הכמות תלויה בגודל התבנית וגודל דפי הלזניה)

תבנית ונייר אפייה

לבולונז טבעוני:

6 כפות שמן זית

8 עלי מרווה

עלים מ-4 גבעולי אורגנו

6 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות

2 בצלים רגיל קצוצים לקוביות קטנות

2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות

1 שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות

1/2 ק"ג "טחון" מן הצומח

קורט מלח

קורט פלפל גרוס

קורט שאטה גרוס

1 כוס יין אדום יבש

1 ליטר רוטב עגבניות איכותי

1 צרור עלי בזיליקום

לבשמל פלפלים:

50 גרם שמן קוקוס

50 גרם מחמאה

100 גרם קמח

1 ליטר חלב קוקוס /סויה

2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים

לעגבנייה צלויה:

עגבנייה חתוכה לשישה פלחים.

 

הוראות הכנה

הבולונז: שמים בסיר את השמן, מרווה, אורגנו, שום, בצל, גזר ושורש הסלרי ומטגנים קלות כ-5 דקות.
מוסיפים את הטחון מן הצומח, הפלפל הגרוס, השאטה הגרוס ומטגנים עד ש"הבשר" מתפורר.
מוסיפים יין אדום ומבשלים כ-3 דקות, מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים כשעה על להבה נמוכה (יש לערבב מדי פעם).
כשמורידים את הסיר מהאש מוסיפים את הבזיליקום הטרי, מלח ומערבבים.

בשמל פלפלים: שמים בסיר את השמן, המחמאה והפלפלים הקלויים ומבשלים כמה דקות עד שהפלפלים מתפרקים בשמן.

מוסיפים פנימה את הקמח ובעזרת מטרפה מערבבים עד שכל הקמח נבלע בשומן. מוסיפים את החלב, משלימים טעמים עם מלח ומבשלים על להבה נמוכה מערבבים כל דקה /שתיים עם המטרפה עד שהנוזל מסמיך (בערך 12 דקות) ומורידים מהאש.

עגבנייה צלויה: משמנים את פלחי  העגבנייה לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 12-15 דקות. מוציאים מהתנור, מחכים שיתקרר, ממליחים.

הלזניה: על תבנית משומנת 20*30 יוצרים לזניה בשלוש שכבות:
מניחים דף לזניה, עליו מורחים את בשמל הפלפלים, מעליו מניחים את שישיות העגבנייה הצלויה ומעליהן שמים את הבולונז מן הצומח, ואז חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות באותו סדר: מניחים דף לזניה, בשמל פלפלים, עגבנייה צלויה, בולונז ושוב דף לזניה, בשמל פלפלים, עגבנייה צלויה, בולונז.
"סוגרים" את הלזניה עם דף לזניה ומעליו בשמל פלפלים.
מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. אחרי 30 דקות מורידים את הכיסוי (נייר כסף) ואופים עוד 15 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות