מתכון

לזניה טבעונית

לזניה טבעונית שהיא ארוחה שלמה בפני עצמה. לא להיבהל משלבי העבודה המרובים, מדובר במתכון פשוט

מורן לידור, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: דודו בכר
מורן לידור, שף אורח
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

  • דפי לזניה יבשים (הכמות תלויה בגודל התבנית וגודל דפי הלזניה)
  • תבנית ונייר אפייה

לבולונז טבעוני

  • 6 כפות שמן זית
  • 8 עלי מרווה
  • עלים מ-4 גבעולי אורגנו
  • 6 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות
  • 2 בצלים רגיל קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
  • 1 שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
  • 1/2 ק"ג "טחון" מן הצומח
  • קורט מלח
  • קורט פלפל גרוס
  • קורט שאטה גרוס
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1 ליטר רוטב עגבניות איכותי
  • 1 צרור עלי בזיליקום

לבשמל פלפלים

  • 50 גרם שמן קוקוס
  • 50 גרם מחמאה
  • 100 גרם קמח
  • 1 ליטר חלב קוקוס /סויה
  • 2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים

לעגבנייה צלויה

  • עגבנייה חתוכה לשישה פלחים.

הוראות הכנה

הלזניה: על תבנית משומנת 20*30 יוצרים לזניה בשלוש שכבות:
מניחים דף לזניה, עליו מורחים את בשמל הפלפלים, מעליו מניחים את שישיות העגבנייה הצלויה ומעליהן שמים את הבולונז מן הצומח, ואז חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות באותו סדר: מניחים דף לזניה, בשמל פלפלים, עגבנייה צלויה, בולונז ושוב דף לזניה, בשמל פלפלים, עגבנייה צלויה, בולונז.
"סוגרים" את הלזניה עם דף לזניה ומעליו בשמל פלפלים.
מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. אחרי 30 דקות מורידים את הכיסוי (נייר כסף) ואופים עוד 15 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ