מתכון

פטוצ'יני באליו אוליו עם שום ועגבניות צלויות

מנת האליו אוליו הכי טעימה שתאכלו והסוד טמון בעגבניות הצלויות

מורן לידור, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פטוצ'יני ברוטב אליו אוליו עם שום ועגבניות צלויות
צילום: דודו בכר
מורן לידור, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

מנת האליו אוליו הכי טעימה שתאכלו והסוד טמון בעגבניות הצלויות, שאני מאוד אוהב להוסיף לכל מיני מנות כמרכיב שמעניק למנה אקסטרה ג'וסיות. המנה הזו רעננה וקלילה, אך גם מאוד משביעה ומזינה לאורך זמן.

טיפ: לאחר שמכניסים את הפסטה לרוטב ומקפיצים כדי לערבב מוציאים את הפסטה לצלחת ומפזרים מעל את עשבי התיבול. כך נשמר צבעם היפה ויוצאים מהם הריחות הנפלאים שלהם.

רכיבים

  • 500 גרם פטוצ'יני
  • 60-80 גרם שמן זית
  • 8 שיני שום שחור
  • 12 שיני שום פרוסות
  • 10 ראשי ארטישוק חתוכים ל 1/4
  • 20 זיתי קלאמטה מגולענים
  • 500 גרם עגבניות שרי מעורבות (צהובות, מנומרות ואדומות) צלויות בתנור
  • קורט שאטה גרוס
  • עלי בזיליקום מ-4 גבעולים חתוכים גס ביד
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

להכנת הפטוצ'יני: מחממים סיר גדול עם מים ומעט מלח. חולטים את הפסטה עד מידת עשייה אל דנטה, לפי הוראות יצרן.
להכנת עגבניות השרי הצלויות: משמנים קלות את העגבניות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 10-12 דקות.
במחבת גדולה על אש נמוכה שמים את השמן והשום למשך 2 דקות, מוסיפים את הארטישוק ומבשלים עוד דקותיים.
מוסיפים את הזיתים ועגבניות השרי, מערבבים בעדינות (שהעגבניות לא יתפרקו), מוסיפים את הפסטה, הפטרוזיליה ועלי הבזיליקום, מקפיצים קלות ומגישים.

תגובות