מלבי קוקוס טבעוני עם סירופ תאנים - טבעוני וצמחוני - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מלבי קוקוס טבעוני עם סירופ תאנים

מנה עם מרקמים נהדרים. מאוד מתאימה לקינוח ארוחה כבדה, כיוון שהיא קלילה ופירותית

דרגת קושי: קל
דודו בכר

טיפ: כמות הקורנפלור במנה היא שקובעת אם המלבי יהיה קליל ואוורירי או לא. לכן בחרתי לא לשים הרבה קורנפלור, כדי שהקינוח לא יהיה כבד אלא קליל ומשאיר טעם מתוק לפני הצום.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

ל-6 סועדים:

למלבי:

1 פחית (בערך 400 מ"ל) קרם קוקוס

½1 (300 מ"ל) כוסות מים

2 כפות גדושות של סוכר (אפשר לבן)

פקק תמצית וניל איכותית

2 כפות גדושות של קורנפלור

1/4 כוס חלב שקדים

6 תאנים חתוכות לרבעים

שבבי קוקס קלויים/ בוטנים טחונים גס / פיסטוקים חתוכים גס

לסירופ סוכר תאנים:

3/4 כוס סוכר

1 כוס מים

1/4 כוס פיג'לינג

מעט מיץ רימונים (בשביל צבע הסירופ)

הוראות הכנה

המלבי: מעלים על אש בחום בינוני סיר שבו שמנו את קרם הקוקוס, המים והסוכר ומביאים לסף רתיחה.
במקביל מערבבים בקערה את הקורנפלור וחלב השקדים.
שופכים מעט מקרם הקוקוס החם לקערת הקורנפלור (לאיזון הטמפרטורות), מערבבים מעט ותוך כדי ערבוב שופכים הכל לתוך הסיר החם.
ממשיכים לערבב תוך כדי בישול על אש בינונית / נמוכה עד שמרגישים שהנוזל מתחיל להתקשות. ברגע שהנוזל מתחיל להתקשות מיד מורידים מהאש (מי שמעוניין במלבי סמיך יותר, צריך להשאיר עוד מעט זמן על האש ואז להוריד).
ברגע שמורידים את הסיר מהאש מעבירים לקערות הגשה אישיות (150 מ"ל לקערה)
מכניסים את המלבי למקרר ל-3 שעות לפחות.

סירופ התאנים: שמים בסיר את כל המרכיבים למעט המיץ רימונים ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת נוזל חלק וסמיך.
מי שרוצה צבע, להוסיף נגיעה של מיץ רימונים.

להרכבת המנה: מניחים תאנה חתוכה לרבעים על כל מלבי ומעליהם שופכים כף מרוטב התאנים (אפשר יותר, תלוי במידת המתיקות הרצויה) ומעל מפזרים שבבי קוקוס קלוי או בוטנים / פיסטוקים חתוכים גס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות