מתכון

עלי גפן במילוי מג'דרה טבעונית

עלי גפן ממולאים טבעוניים שקורצים למנת המג'דרה המפורסמת

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:40 יחידות

רכיבים

  • 40 עלי גפן

למילוי

  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 1/2 כוס בורגול עבה
  • 1 כפית מלח
  • 1 עגבנייה, מגוררת
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף כמון
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לתבשיל

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 בצלים
  • 2 עגבניות
  • 1/2 לימון
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

משרים את הבורגול והעדשים בקערה עם מים רותחים וכפית מלח לרבע שעה לפחות. בינתיים מכינים בקערה נפרדת את שאר חומרי המילוי: עגבנייה מגוררת, שום כתוש, שמן זית, כמון, מלח ופלפל.

קולפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים לפרוסות דקות. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח ומטגנים על אש קטנה את הבצל החתוך עד שהוא הופך לחום-זהוב. קרמול הבצל לוקח זמן, ובינתיים מומלץ למלא את עלי הגפן.

שוטפים היטב את העלים ומסירים את הגבעול. מניחים את העלים בקערה וחולטים במים רותחים למשך 5 דקות. שוטפים במים קרים. מסננים את הבורגול והעדשים ושוטפים במים קרים. מעבירים לקערה יחד עם שאר חומרי המילוי. מערבבים היטב. מניחים עלה גפן כאשר הצד המחוספס יותר כלפי מעלה. מניחים קצת פחות מכף במרכז העלה ומבצעים קיפול אחד קדימה. מקפלים לכיוון המרכז את הצד הימני של העלה ואת הצד השמאלי של העלה וממשיכים לגלגל קדימה. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.

כאשר הבצל זהוב מאוד, פורסים את העגבניות לפרוסות ומסדרים אותן על גבי הבצל. פורסים את חצי הלימון לפרוסות ומניחים על העגבניות. מסדרים את עלי הגפן בסיר, ממלאים מים עד חצי גובה העלים ומכסים את האש. ממשיכים בבישול על אש קטנה מאוד עד שהנוזלים מתאדים (לפחות שעתיים). לחלופין, אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך זמן דומה (או כאמור, עד שהנוזלים מתאדים).

עלי גפן במילוי מג'דרה

תגובות