מתכון לקובה סלק טבעוני - טבעוני וצמחוני - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לקובה סלק טבעוני

אל תיבהלו מריבוי השלבים, הכנת קובה סלק בבית זה עניין פשוט שדורש מעט תרגול. מתכון של שלומי עקיבא מקובה גוטה בטירת הכרמל

6 סועדים דרגת קושי: בינוני
קובה סלק טבעוני
עידן רקיר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לקובה::

300 גרם קמח

500 גרם בורגול דק

500גרם סולת

100 מ"ל שמן

כף מלח

700 מ"ל - 1,000 מ"ל מים פושרים

למילוי הטבעוני:

400 גרם עדשים ירוקות

100 מ"ל טחינה גולמית

צרור 1 פטרוזליה

חצי חבילה של עלי סלרי

כף שמן זית

חצי כף מלח

למרק סלק אדום :

7 סלקים אדומים בינוניים חתוכים לפרוסות דקות

1.5 בצל לבן קצוץ

רבע חבילה של עלי סלרי קצוצים

חצי ראש סלרי חתוך לקוביות

כף שום טרי קצוץ דק

חצי כף שמן

כף רסק עגבניות

חצי כף פפריקה מתוקה בשמן

חצי כפית פלפל שחור

כף מלח

מים חמים

חצי כפית כורכום

כף סוכר

חצי לימון

הוראות הכנה

הכנת בצק הקובה

משרים את הבורגול במים ומחכים עד שייספגו כולם.

לאחר מכן מפוררים את הבורגול עם הידיים ומוסיפים את הסולת, הקמח ואת המלח ומערבבים היטב.

מוסיפים את השמן ומערבבים שוב עד למצב של גושים.

לאחר מכן מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

הכנת המילוי

משרים את העדשים לילה שלם במים פושרים.

למחרת מבשלים אותן בבישול מהיר של 15 דקות במים רותחים. מסננים את המים ומכניסים לתוך מג׳ימיקס. טוחנים במהירות בינונית, תוך כדי הטחינה מוסיפים בהדרגה את כל המצרכים: טחינה גולמית, שמן זית, פטרוזליה, עלי סלרי ומלח עד לקבלת מרקם אחיד. 

יש לקרר את המלוי לפחות שעה במקרר על מנת שהיה קל לעבוד איתו.

הכנת הקובה

משמנים את הידיים. קורצים גוש בצק קטן ומגלגלים עד למצב אחיד בגודל של כדור פינג פונג.

מחדירים את האצבע לתוך הכדור ויוצרים גומה. מתחילים לסובב תוך כדי הידוק הדפנות עד שיוצרים מעין קונכייה עם דופן דק במיוחד.

נוטלים מעט מהמילוי, יוצרים כדור קטן ומכניסים לתוך קונכיית הבצק. סוגרים את הבצק ומהדקים אותו היטב, על מנת שלא ייפתח בבישול.  

לאחר מכן מגלגלים ומיצרים קובה עגולה יפה ואסתטית.

הכנת המרק וההרכבה

מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מוסיפים את ראש הסלרי ואת עלי הסלרי מטגנים מעט. לאחר מכן מוסיפים את הסלק ואת כל התבלינים. מערבבים היטב מוסיפים את הרסק. לבסוף מוסיפים מים חמים עד לגובה של 3/4 מהסיר.

נותנים לרק להגיע לרתיחה ומוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון.

בודקים את הטעם ומתקנים במידת הצורך. בזמן שהמרק רותח, מוסיפים את הקובות ומבשלים כרבע שעה, עד שהן צפות במרק וסופחות את הטעמים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות