מתכון לקובה סלק טבעוני

אל תיבהלו מריבוי השלבים, הכנת קובה סלק בבית זה עניין פשוט שדורש מעט תרגול. מתכון של שלומי עקיבא מקובה גוטה בטירת הכרמל

שלומי עקיבא, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שלומי עקיבא, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:6 סועדים
קובה סלק טבעוניצילום: עידן רקיר

רכיבים

לקובה:

  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח

  • 500 גרם (2.5 כוסות) בורגול דק

  • 500 גרם (2.5 כוסות) סולת

  • 100 מ"ל (חצי כוס) שמן

  • כף מלח

  • 700-1000 מ"ל (3-4 כוסות) מים פושרים

למילוי הטבעוני:

  • 400 גרם (2 כוסות + 2 כפות) עדשים ירוקות

  • 100 מ"ל (חצי כוס פחות כף) טחינה גולמית

  • 1 צרור פטרוזיליה

  • חצי חבילה של עלי סלרי

  • כף שמן זית

  • חצי כף מלח

למרק סלק אדום:

  • 7 סלקים אדומים בינוניים חתוכים לפרוסות דקות

  • 1.5 בצל לבן קצוץ

  • רבע חבילה של עלי סלרי קצוצים

  • חצי ראש סלרי חתוך לקוביות

  • כף שום טרי קצוץ דק

  • חצי כף שמן

  • כף רסק עגבניות

  • חצי כף פפריקה מתוקה בשמן

  • חצי כפית פלפל שחור

  • כף מלח

  • מים חמים

  • חצי כפית כורכום

  • כף סוכר

  • חצי לימון

הוראות הכנה

משרים את הבורגול במים ומחכים עד שייספגו כולם.

לאחר מכן מפוררים את הבורגול עם הידיים ומוסיפים את הסולת, הקמח ואת המלח ומערבבים היטב.

מוסיפים את השמן ומערבבים שוב עד למצב של גושים.

לאחר מכן מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

משרים את העדשים לילה שלם במים פושרים.

למחרת מבשלים אותן בבישול מהיר של 15 דקות במים רותחים. מסננים את המים ומכניסים לתוך מג׳ימיקס. טוחנים במהירות בינונית, תוך כדי הטחינה מוסיפים בהדרגה את כל המצרכים: טחינה גולמית, שמן זית, פטרוזליה, עלי סלרי ומלח עד לקבלת מרקם אחיד. 

יש לקרר את המלוי לפחות שעה במקרר על מנת שהיה קל לעבוד איתו.

משמנים את הידיים. קורצים גוש בצק קטן ומגלגלים עד למצב אחיד בגודל של כדור פינג פונג.

מחדירים את האצבע לתוך הכדור ויוצרים גומה. מתחילים לסובב תוך כדי הידוק הדפנות עד שיוצרים מעין קונכייה עם דופן דק במיוחד.

נוטלים מעט מהמילוי, יוצרים כדור קטן ומכניסים לתוך קונכיית הבצק. סוגרים את הבצק ומהדקים אותו היטב, על מנת שלא ייפתח בבישול.  

לאחר מכן מגלגלים ומיצרים קובה עגולה יפה ואסתטית.

מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מוסיפים את ראש הסלרי ואת עלי הסלרי מטגנים מעט. לאחר מכן מוסיפים את הסלק ואת כל התבלינים. מערבבים היטב מוסיפים את הרסק. לבסוף מוסיפים מים חמים עד לגובה של 3/4 מהסיר.

נותנים לרק להגיע לרתיחה ומוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון.

בודקים את הטעם ומתקנים במידת הצורך. בזמן שהמרק רותח, מוסיפים את הקובות ומבשלים כרבע שעה, עד שהן צפות במרק וסופחות את הטעמים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ