מתכון

ראש כרוב בכתר חומוס ושקדים קלויים

מנה טבעונית מרשימה וקלה מאוד להכנה, בכיכובו של ראש הכרוב

מור סגל, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מור סגל, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
ראש כרוב בכתר חומוס ושקדים קלויים

רכיבים

  • 1 ראש כרוב בינוני
  • ½ בצל קצוץ
  • 5 כפות שמן זית
  • קורט קטן אגוז מוסקט
  • קורט קינמון
  • קורט קארי
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • 1 כוס גרגרי חומוס, מושרים ללילה ומבושלים עד לריכוך או חומוס קפוא או מקופסת שימורים
  • 3 כפות שמן זית

להגשה:

  • 7 תאנים טריות (בעונה)
  • ½ כוס שקדים קלויים

הוראות הכנה

בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן הזית עם גרידת אגוז מוסקט, הקינמון והקארי.

מוסיפים את ראש הכרוב, מכסים במים ומבשלים במשך שעה.

בתום הבישול מעבירים את הכרוב ללא הבצל לתבנית משומנת, ומשחימים בתנור במשך שעה בחום 200 מעלות

מערבבים את גרגרי החומוס בקערה עם 3 כפות שמן זית, מעט אגוז מוסקט מגורר, קינמון מלח ופלפל. 

מפזרים את גרגרי החומוס מסביב לראש הכרוב ומעטרים בתאנים חתוכות (בעונה, או בכל פרי עסיסי אחר) ובשקדים הקלויים.

תגובות