מתכון

ראש כרוב בכתר חומוס ושקדים קלויים

מנה טבעונית מרשימה וקלה מאוד להכנה, בכיכובו של ראש הכרוב

מור סגל, שפית אורחת
מור סגל, שפית אורחת
ראש כרוב בכתר חומוס ושקדים קלויים

רכיבים

להגשה:

הוראות הכנה

בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן הזית עם גרידת אגוז מוסקט, הקינמון והקארי.

מוסיפים את ראש הכרוב, מכסים במים ומבשלים במשך שעה.

בתום הבישול מעבירים את הכרוב ללא הבצל לתבנית משומנת, ומשחימים בתנור במשך שעה בחום 200 מעלות

מערבבים את גרגרי החומוס בקערה עם 3 כפות שמן זית, מעט אגוז מוסקט מגורר, קינמון מלח ופלפל. 

מפזרים את גרגרי החומוס מסביב לראש הכרוב ומעטרים בתאנים חתוכות (בעונה, או בכל פרי עסיסי אחר) ובשקדים הקלויים.

תגובות