חציל מאודה עם קרם צנוברים, עגבניות ותרד - טבעוני וצמחוני - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חציל מאודה עם קרם צנוברים, עגבניות ותרד

מנה טבעונית נהדרת לאירוח שתוציא מכולם קריאות התפעלות, ממתכון של השפית שיראל ברגר

דרגת קושי: קל
חציל מאודה - דלג
דודו בכר, עריכה: מאיה בן ניסן
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לחציל המאודה:

1 חציל בלאדי אורגני

חצי כפית מלח ים

לקרם צנוברים:

1 כוס צנוברים שהושרו במים ל-12 שעות.

1/2 כוס מים מינרלים

1/2 כפית מלח

מיץ מרבע לימון

1 קליפת לימון

לתרד ועגבניות:

2 כפות שמן זית

2 שיני שום מעוכות וקצוצות גס

1 כוס עגבניות שרי אורגניות חתוכות לחצי

1.5 כוסות עלי תרד ניו זילנדי 

2 כפות יין לבן 

רבע כפית מלח

לגרמולטת צלפים וקלמטה:

 

1/4 כוס צלפים שטופים 

1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים

1/4 כוס צנוברים קלויים

חופן עלי בזיליקום סגול

גרידת לימון מלימון אחד

1 כף שמן זית

הוראות הכנה

הכנת החציל המאודה:

מקלפים בעזרת סכין את החציל ופורסים לחתיכות של כ-3 ס״מ.
ממליחים את פרוסות החציל ומניחים בצד ל-20 דקות.
ממלאים מים בסיר אידוי ומביאים לרתיחה.
מאדים את החציל עד שמתרכך, כ-15 דקות.

הכנת התרד והעגבניות:

מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית.
מוסיפים את שיני השום הקצוצות ואת המלח.
מוסיפים את העגבניות החצויות ומבשלים על להבה בינונית כ-7 דקות.
מגבירים את האש, מוסיפים את התרד ואת היין וממשיכים את הבישול ל-4 דקות נוספות.

הכנת קרם הצנוברים:

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים בעוצמה גבוהה עד לקבלת מרקם הומוגני. 

הכנת גרמולטת צלפים וקלמטה:

מחממים תנור ל-150 מעלות.
קולים את הצנוברים עד להשחמה קלה, כ-15 דקות.
קוצצים את זיתי הקלמטה והצלפים.
לתוך קערה מוסיפים את הזיתים, הצלפים, הצנוברים, גרידת הלימון, שמן הזית ועלי הבזיליקום. מערבבים היטב.

חציל מאודה של שיראל ברגר
דודו בכר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות