בטטה צלויה מלאה בעדשים שחורות ופסטו פיסטוק
מתכון טבעוני של השפים חנוך שכטר ודן ארוואץ ממסעדת באנה. מנה מתקתקה, בריאה, משביעה וקלילה

בטטה טעימה בכל דרך, בכל צורה ובכל שלב של היום.
היתרון שלה בבוקר הוא תחושת השובע שהיא מספקת מצד אחד, אך הקלילות שבה היא מורגשת בגוף מצד שני.
אנחנו צולים אותה בטמפרטורה גבוה על מנת להוציא ממנה את כל הקרמל הטבעי שלה ולהעצים את הטעמים שלה.
החלטנו לשלב אותה עם עדשים שנותנים הרבה ערכים תזונתיים וטעם אדמתי, ופסטו-פיסטוק שהוא מרענן, מקליל את טעם העדשים וביחד מהווים חוויה יחודית של מנה מתקתקה, בריאה, משביעה וקלילה.
רכיבים
- 4 בטטות בינוניות
- 200 גרם עדשים שחורות
לפסטו:
- 100 גרם פיסטוק קלוי
- 4 צרורות בזיליקום
- 1 כף מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- חופן גדול עשבי תיבול אהובים, קצוצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
1.מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את הבטטות בשלמותן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות. אחרי 20 דקות, בעזרת מלקחיים, הופכים את הבטטה לעוד 20 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור, נותנים לבטטות לנוח 10 דקות ומקלפים. מניחים בצלחת הגשה.
2. בסיר עם הרבה מים (ללא מלח) מבשלים את העדשים עד לריכוך אך שכל עדשה עדיין נותרת שלמה (בערך חצי שעה, אחרי רבע שעה טועמים כל כמה דקות לראות מה הכיוון), מסננים ומעבירים לקערת עירבוב.
3 במעבד מזון טוחנים את הפיסטוק עד שהוא מפריש שומן ומתגבש לגוש (בערך 10 דקות), מקררים במקרר כרבע שעה בתוך הכלי של המעבד, מחזירים למעבד מזון, ומוסיפים לבפנים את הבזיליקום וטוחנים צרור אחרי צרור. כשכל הבזיליקום מוטמע מזליפים את השמן זית, הלימון ומתבלים במלח.
4 מעבירים את הפסטו לקערה עם העדשים, מערבבים עם עשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל. חותכים את את הבטטה באמצע לאורכה, ממלאים אותה בעדשים ומגישים.