מתכון |

סינמון רול'ס טבעוניים

גרסה בריאה וחיה לסינמון רול'ס המושחתים, עשויה בננה נימוחה ועשירה בארומת וניל וקינמון היא ההוכחה שגם טבעונאים נהנים מפינוקים רכים ומתוקים, רק הצטיידו במייבש מזון

יפעת מלאכי, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יפעת מלאכי, שפית אורחת
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:12 רולים אישיים
טבעונאיות נהנות יותר - סימון רולס טבעונאיםצילום: יפעת מלאכי

רכיבים

  • *נדרש מייבש מזון

לבצק הרולים:

  • 18 בננות בינוניות בשלות

לקרם השוקולד:

  • 10 תמרי מג׳הול עסיסיים (או 18 ברהי)
  • כוס צימוקים שחורים (קליפורניה או סולטנה) -מומלץ להשתמש בצימוקים ללא שמן וגופרית
  • כפית גדושה קינמון
  • כפית אבקת חרובים
  • 2 ס"מ מקל וניל או 1/4 כפית שטוחה של אבקת וניל טבעית
  • 1/4 כוס מים

הוראות הכנה

הכנת הרולים:

פורסים כל בננה לאורך לשלוש-ארבע פרוסות. מסדרים על מגשי הרשת במייבש ומייבשים ב-46 מעלות למשך 8-10 שעות. הבננות צריכות להיות חצי מיובשות, גמישות ולחות. 

הכנת הקרם:

שמים את כל מרכיבי הקרם בבלנדר חזק ומערבלים עד שנוצר קרם שוקולדי עשיר וחלק.

הרכבת המנה:

מורחים שכבה דקה של הקרם על צידן האחד של הבננות המיובשות, ומגלגלים לכל רול כארבע-חמש רצועות בננה. בשביל היופי, כדאי להשאיר את הרצועות החיצוניות של הבננה לחלק החיצוני של הרול.

לא חובה: אם רוצים לייבש ולמצק את הסינמון רולס: מסדרים את הרולים על דף טפלקס ומכניסים לייבוש לארבע עד שש שעות נוספות.

הרולים מוכנים כשהם יבשים אך נימוחים ומחזיקים צורה בקלות.

כדאי לאחסן בקירור בקופסה אטומה על נייר מגבת (שסופג את הלחות). אפשר לאכול ישר מהמקרר או להכניס למייבש כחצי שעה לפני ההגשה ולהגיש חמים ונימוח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ