איך מכינים חלב שקדים בבית?

חלב שקדים הוא בין המתכונים הבסיסיים במטבח הטבעוני – הוא קל להכנה וטעים, עשיר בוויטמנים ובמינרלים והרבה יותר זול ובריא להכנה בבית, כשהוא טרי ואפשר לפקח על מה שנכנס לתוכו

גני שני
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
חלב שקדים בצנצנת ולידיו שקדים לא קלויים
קל, טעים ובריא יותר להכין בבית, חלב שקדיםצילום: גני שני
גני שני
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

חלב השקדים הזה מושלם לקפה, לשייקים, לגרנולה או בזכות עצמו, כמשקה מרענן. מעבר לכך, ברגע שתטעמו חלב שקדים ביתי, כנראה שלא תוכלו לחזור לקנות את המשקה התעשייתי עם החומרים המשמרים כמו זה שנמכר בחנויות.

טיפים:

במידה ורוצים להקציף את החלב יש להוסיף כפית אבקת לציטין (שאפשר להשיג בחנויות טבע) בשלב הכנת החלב. הליצטין הוא חומר מסיס שמונע את ההפרדה של מולקולות השומן והמים ובכך מאפשר לנו להקציף את החלב בקלות כמו בבתי קפה.

את השקדים הטחונים שנותרים בשקית לאחר הסינון אפשר לשמור במקרר כ-3 ימים או במקפיא למשך חודש. אפשר להשתמש בהם בעוגות, עוגיות, קרקרים או כדורי אנרגיה.

גני שני היא בעלת בלוג האוכל הטבעוני Vganish

רכיבים

  • כוס שקדים טבעיים, מושרים במים כ-6 שעות
  • 4 כוסות מים (אם רוצים חלב סמיך יותר, יש להפחית את כמות המים)

אפשרויות גיוון:

  • תמצית וניל, תמר מג'הול מגולען, קינמון

הוראות הכנה

מסננים ושוטפים את השקדים במים נקיים.

מעבירים את השקדים, המים ואילו מהתוספות המוצעות לבלנדר חזק (כמו למשל "ויטמיקס") ומערבלים כדקה.

מסננים את החלב באמצעות שקית המיועדת לחלב שקדים, מגבת דקה או בד חיתול. שומרים במקרר בקנקן אטום ל-3 ימים או במכל ואקום עד 5 ימים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ