ראש כרוב ממולא בלוביה ודלעת

מנה עיקרית טבעונית וחגיגית של ראש כרוב ממולא בלוביה ובדלעת, כשמחוץ לעונה אפשר להשתמש בירקות אהובים אחרים

אורי שביט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ראש כרוב ממולא בלוביה ודלעת.
אורי שביט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה ו-45 דקות

המנה הזאת נולדה במקור כמנה טבעונית עיקרית לראש השנה ולכן שולבו בה שלושה אלמנטים מסימני חג בבת אחת: ראש כרוב עבור ברכת "שנהיה לראש ולא לזנב", לוביה (רוביא) ודלעת (קרא). מחוץ לעונה ומחוץ לראש השנה, אפשר לשלב במנה גם כרשה, גזר וקישוא מגוררים.

רכיבים

לכרוב הממולא:

  • 1 כרוב לבן בלאדי או עגול בינוני (בקוטר כ־16 ס"מ)

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 בצל סגול קצוץ

  • 3 שיני שום קצוצות

  • 1 כוס דחוסה דלעת או דלורית

  • 1 כוס עשבי תיבול נענע פטרוזיליה, בצל ירוק, שמיר

  • 1/2 1 כוסות לוביה מבושלת או שעועית מבושלת

  • חופן נדיב צנוברים קלויים על מחבת יבשה

  • 1 כפית גדושה נענע יבשה

  • 1 כפית שטוחה בהרט

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 בצל סגול קצוץ

  • 3 שיני שום קצוצות

  • 2 קופסאות שימורים עגבניות מרוסקות (800 מ"ל)

  • מלח

  • גרגרי פלפל שחור גרוסים

להגשה:

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • חופן צנוברים קלויים

הוראות הכנה

מרוקנים את הכרוב:

הופכים את הכרוב כך שהעוקץ כלפי מעלה. חותכים סביבו בסכין צורת חרוט ושולפים אותו החוצה. בעזרת סכין וכף ממשיכים לרוקן את תוכן הכרוב עד שמתקבלת קערה שדופנותיה בעובי כ־3 ס"מ. אם הכרוב עגול ולא פחוס, חותכים מעט מהבסיס כך שיוכל לעמוד באופן יציב. שומרים בערך כוס מתוכן הכרוב (מהיתר תכינו סלט).

הכנת המילוי:

מחממים שמן זית בסיר בינוני ומטגנים בצל ושום כחמש דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים דלעת ואת הכרוב ששמרנו ומטגנים עוד כחמש דקות. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.

מועכים את הלוביה המבושלת במזלג או במועך פירה ומוסיפים לסיר. מוסיפים צנוברים ותבלינים ומערבבים היטב. מטגנים עוד כשתי דקות לאיחוד טעמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש. ממלאים את הכרוב במילוי ודוחסים היטב.

הכנת הרוטב:

מחממים באותו הסיר שמן זית ומטגנים בצל ושום כחמש דקות עד שהם מתרככים. יוצקים לסיר עגבניות מרוסקות ומתבלים במלח ובפלפל.

מניחים את הכרוב הממולא בסיר עם הרוטב ומרתיחים. יוצקים מעט מרוטב העגבניות על הכרוב, מקטינים את האש, מכסים וממשיכים לבשל כשעה־שעה וחצי עד שהכרוב רך.

מעבירים את הכרוב לצלחת הגשה. פורסים למנות, יוצקים מעט מהרוטב, מפזרים פטרוזיליה וצנוברים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ