מוּעֲגָ'נַאת - כיסוני בצק טבעוניים ואהובים מהמטבח הערבי

אין הרבה תענוגות גדולים יותר מבצק מטוגן וממולא. כאן, בגרסה טבעונית, אולם אפשר לשמן בחמאה במקום בשמן ו"לצמחן" את המנה

נשאת עבאס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
נשאת עבאס
צילום: מוּעֲגָ'נַאת

רכיבים

למלית:

  • 1 קילו תרד בר קצוץ גס

  • 3 בצלים גדולים קצוצים דק

  • סומאק

  • מלח

  • שמן זית

לבצק:

  • 1 קילו (חבילה) קמח

  • 1 כף סוכר

  • 1 כף שמרים יבשים

  • 1 כפית מלח

  • 1/2 כוס שמן קנולה

  • 2 כוסות מים

לשימון התבנית:

  • מעט שמן זית

הוראות הכנה

הכנת המלית:

מערבבים בקערה תרד, בצל, סומאק ומלח. כדי להיפטר מהנוזלים מעבירים למסננת ל-10-30 דקות (לא יותר). מוסיפים שמן זית ומערבבים.

הכנת הבצק:

בזמן שהירק מגיר נוזלים במסננת, מניחים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך.

מכסים את הקערה במגבת ומניחים בטמפרטורת החדר למשך כ-30 דקות (הבצק יעלה מעט אך לא יכפיל את נפחו).

מקמחים משטח עבודה. לשים עליו את הבצק פעמיים-שלוש להוצאת האוויר ומרדדים בעזרת מערוך מקומח לעלה דק בעובי 3 מ"מ. חותכים לריבועים של 7 ס"מ.

הרכבת המנה:

מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים שתי תבניות תנור בשפע חמאה או שמן זית.

מניחים כף מלית במרכז כל ריבוע בצק וסוגרים למשולש. מהדקים את השוליים בעזרת האצבעות וחורצים את קו הסגירה בעדינות בעזרת שיני מזלג. בשלב הראשון ממלאים רק 30 כיסנים ומעבירים אותם לתבנית אפייה. בזמן שהם נאפים ממלאים את היתר.

אופים 10-15 דקות עד שהבצק מזהיב. אופים באותו אופן גם את התבנית השנייה. מגישים מיד (ואוכלים ביום ההכנה).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ