לביבות ירוקות טבעוניות

לביבות יצירתיות, טבעוניות ומלבבות, למי שמאסו בלביבות הסטנדרטיות

יואב שוורד
יואב שוורד
לביבות ירוקות של יואב שוורד.צילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 1/2 קילו פטריות שמפיניון טריות

  • 2 בצלים סגולים בינוניים

  • 1/2 כוס עדשים ירוקות שהושרו במים במשך הלילה

  • 200 גרם מנגולד טרי שטוף ומיובש

  • 200 גרם תרד טרי שטוף ומיובש

  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ

  • 1 צרור פטרוזיליה שטוף ומיובש

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/4 כפית פלפל שחור

  • 1 כוס שמן לטיגון (קנולה או חמניות)

לסלסת עגבניות:

  • 2 עגבניות

  • 1 בצל סגול

  • עלי כוסברה ופטרוזיליה

  • מלח

  • פלפל שחור

  • 2 כפות שמן זית

  • מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

מחממים את הפטריות 12 דקות בתנור בחום של 170 מעלות. מצננים.

בכלי נפרד מגררים את הבצלים בפומפייה וסוחטים את נוזליהם.

גורסים את העדשים במעבד מזון עד קבלת עיסה.

חולטים את המנגולד והתרד: מרתיחים מים, מכניסים את המנגולד והתרד למים הרותחים למשך שלוש דקות ומעבירים למי קרח. מייבשים היטב.

הכנת הלביבות:

קוצצים בסכין את הפטריות, הבצל, המנגולד והתרד, הפלפל החריף והפטרוזיליה, ומוסיפים את התבלינים.

מערבבים בקערה עם העדשים עד קבלת עיסה אחידה ונוחה לעבודה, ממנה יוצרים לביבות שוות. מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים את המחבת. מטגנים את הלביבות עד עשייה (כארבע דקות מכל צד).

הכנת סלסת העגבניות:

קוצצים את העגבניות, הבצל הסגול, עלי הכוסברה והפטרוזיליה ומעבירים לקערה. מוסיפים מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון סחוט ומערבבים.

הרכבת המנה:

מניחים את הלביבות על צלחת הגשה ומגישים לצד סלסת עגבניות בקערית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ