פטריות ופלפלים מבושלים במרינדה

יש הגורסים שלא זו בלבד שטבעונים לא מפסידים דבר - הם אף נהנים יותר. המתכון הזה הוא ההוכחה

אמבר רוגע, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אמבר רוגע, שפית אורחת
פטריות ופלפלים מבושלים במרינדה של שפית אמבר רוגע.צילום: shutterstock

רכיבים

  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון

  • 3פלפלים צבעוניים

למרינדה:

  • ½1 כוסות חלב אורז לא ממותק

  • 3 כפות שמן חמניות לא מזוכך

  • 1/2 כוס מים

  • 3 שיני שום פרוסות

  • 2 כפיות תערבות קארי הודית

  • 2כפיות ג'ינג'ר טרי כתוש

  • 1 כף סירופ מייפל טהור

  • ½2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • 3/4 כפית מלח

  • 1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

בקערה, מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה.

מסלקים את רגלי הפטריות ומנקים את הכיפות בעדינות בממחטת נייר רטובה.

מנקים את הפלפלים וחותכים אותם לאורכם לרצועות בעובי של כסנטימטר.

מוסיפים את הפטריות והפלפלים לקערת המרינדה, מעבירים הכל לקופסה סגורה ומשקשקים אותה כל 10 דקות בערך. מניחים בהשריה לפחות שעה, ועד לילה שלם במקרר.

לאחר ההשריה מעבירים את הירקות יחד עם המרינדה למחבת גדולה. מבשלים במכסה סגור כ-10 דקות, פותחים וממשיכים לבשל כחצי שעה ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים במחצית, על אש בינונית-גבוהה.

מכסים שוב במכסה ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים אך לא יותר מדי.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ