שעועית ברוטב עגבניות על פולנטה

מתכון צמחוני פשוט וטעים שירפד את הבטן בימים קרירים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שעועית ברוטב עגבניות על מצע פולנטה של פאולין שובל.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
3 שעות

אפשר להכין את רוטב העגבניות יומיים מראש ולשמור במקרר עד לשימוש. יש להשתמש בשעועית מבושלת מראש.

רכיבים

  • 2 כוסות שעועית מבושלת

  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה

לרוטב העגבניות:

  • 3 כפות חמאה

  • 1/2 בצל בינוני, קצוץ

  • 1 ראש שומר "גזוז" וקצוץ

  • 3 שיני שום קצוצות דק

  • 4 כפיות אורגנו טרי, קצוץ

  • 1/4 כפית פלפל אדום חתוך לפתיתים

  • 1 גזר קטן, מקולף ומגורר

  • 1 פחית עגבניות שלמות במיץ

  • פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

  • מלח לפי הטעם

לפולנטה:

  • 2 כוסות מים

  • 2 כוסות חלב

  • 1 כפית מלח

  • 1 כוס קמח תירס לפולנטה

  • 2 כפות חמאה

  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

1. הכנת רוטב העגבניות: ממיסים את החמאה בסיר כבד על אש בינונית.

2. מוסיפים את הבצל, השומר, השום, שתי כפיות אורגנו, פתיתי פלפל אדום וקורט מלח.

3. מטגנים עד שהירקות מתרככים, כ-10 דקות.

4. מוסיפים את הגזר ומטגנים במשך 2-3 דקות, עדיף עם מכסה סגור.

5. מוסיפים את העגבניות, שוברים אותן בכף עץ תוך כדי ערבוב. מוסיפים קמצוץ מלח נוסף.

6. מנמיכים את האש ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, לפחות שעתיים-שלוש. מוסיפים את האורגנו הנותר, שתי כפיות מלח ופלפל לפי הטעם.

7. הכנת הפולנטה: יוצקים לסיר בעל תחתית כבדה את המים והחלב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח ושופכים פנימה את הפולנטה בזרם דק. מערבבים ומנמיכים את האש.

8. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתעבה והפולנטה מתחילה להתרחק מדפנות הסיר, כ-40-45 דקות. מוסיפים את החמאה ו-½ כוס גבינת פרמזן ומתבלים בפלפל. מכסים את הסיר על מנת לשמור על החום.

9. הכנת התבשיל: מוסיפים את השעועית המבושלת לרוטב העגבניות ומחממים את הכל ביחד על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב מדי פעם.

10. מוסיפים את הפטרוזיליה כחמש דקות לפני ההגשה.

11. הרכבת המנה: יוצקים את הפולנטה לקערה או לצלחת עמוקה, ומעליה שמים את השעועית ברוטב עגבניות במרכז המנה. מקשטים בגבינת פרמזן.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ