סמבוסק עם סולת במלית חומוס ובצל

מתכון ביתי לסמבוסק טבעוני פשוט להכנה. רק חשוב להיערך, כשאת החומוס משרים במים ללילה לפני ההכנה

אמירה נתנוב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אמירה נתנוב
סמבוסק עם סולת במלית חומוס ובצל של אמירה נתנוב.צילום: רמי זרנגר

רכיבים

לבצק:

  • 1 קילו קמח

  • 1 כף שמרים

  • 1 כף מלח

  • 2 כפות סולת

  • 2 כפות מים

  • 1/4 כוס שמן

למלית:

  • 1/2 קילו גרגירי חומוס

  • 3 בצלים קצוצים דק

  • כמון, מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

  • שמן, לטיגון

הוראות הכנה

הכנת המלית:

משרים את החומוס לילה שלם במים. מסננים, מעבירים לסיר גדול, מוסיפים מים ומבשלים עד ריכוך. מצננים.

מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצלים הקצוצים עד לריכוך.

טוחנים את החומוס במעבד מזון, מוסיפים את הבצל המטוגן ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

הכנת הבצק:

מכניסים לקערה את כל החומרים, מערבבים ולשים היטב עד שנוצר בצק. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של כעשרה ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים (אפשר בעזרת מזלג. מטגנים את הכיסונים בשמן עד השחמה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ