טיאן ירקות ופרמזן

תוספת צמחונית נפלאה מהמטבח הצרפתי. הטיאן אוגר בתוכו חום רב, ולכן הירקות הנאפים בו מתקבלים רכים ונימוחים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טיאן ירקות ופרמזן.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:10 שעות

טיאן?

קערה עגולה או אליפטית מקרמיקה, האופיינית לאזור פרובאנס שבצרפת. בדרך כלל צבעיה הם: צהוב עמוק, ירוק זית או אדום כהה, בדומה לכלים רבים אחרים (טרין או קסולה למשל).

רכיבים

  • 5 כפות שמן זית

  • 1 בצל גדול קצוץ דק

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1 זוקיני פרוס לעיגולים בעובי 2-3 מ"מ

  • 1 חציל מוארך פרוס לעיגולים בעובי 2-3 מ"מ

  • 3 עגבניות תמר פרוסות לעיגולים בעובי 2-3 מ"מ

  • 1 כף עלי תימין

להגשה:

  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שתי כפות שמן (את היתרה שומרים לאפייה) ובצל ומאדים כחמש דקות, עד שהבצל מתרכך. ממליחים ומפלפלים. מניחים את הבצל המאודה בשכבה אחידה בתבנית חסינת חום בקוטר 30 ס”מ.

3. מסדרים את הירקות על הבצל בחפיפה ולסירוגין (חציל, עגבנייה, זוקיני) בצורה מעגלית. ממליחים, מפלפלים ומטפטפים שתי כפות שמן זית.

4. אופים 30 דקות. מטפטפים כף שמן נוספת, מפזרים עלי תימין ואופים כ-30 דקות נוספות עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מפזרים פרמזן ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ