גאורגיה מחדשת את ימי היין המפוארים שלה

שיטות עתיקות לצד התחדשות מאפיינות את תעשיית היין הגאורגית, שרק בשנים האחרונות פונה לשווקים ברחבי העולם. יין כתום שיוצר בקווֶבְרי — כלי חרס הטמון באדמה — כבר לגמתם?

איתי גלייטמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים3
איתי גלייטמן

אילו נחת חיזר באקראי בלב העיר העתיקה של טביליסי, בירת גאורגיה, הוא כנראה היה מקבל את הרושם שזוהי בירתה של מעצמת היין הגדולה בעולם. לא זכור לי שנתקלתי מימי באזור מצומצם בעל יחס גבוה כל כך בין חנויות וברי־יין למטר רבוע. היין המקומי הוא מקור גאווה לתושבי העיר, שנופיה משובצים במיצגי זכוכית חדישים על רקע הירושה הארכיטקטונית האפרורית שהותיר בה השלטון הסובייטי. ארבעה ימי שהות בעיר כאורח משרד התיירות הגאורגי אף המחישו, שהצגתו לראווה של יין זה בפני התיירים שפוקדים את העיר במספרים שהולכים וגדלים נחשבת למשימה לאומית של ממש.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ