סוד קסמה של שמפניה מבוגרת

מה הסיפור של שמפניה באה בימים? יציאתו לשוק של יין מבעבע מיקב רמת הגולן שיוּשן במשך שנים ארוכות היא הזדמנות להתחקות אחר תהליך ייצורו

איתי גלייטמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איתי גלייטמן

קשה להעלות על הדעת תענוגות חיים רבים שמשתווים לשתייתה של שמפניה מבוגרת שמקורה בבית טוב ובשנת בציר משובחת. וכאילו לא די בהילה האופפת את המשקה הזה, יש לו גם מסלול התפתחות מרתק, שונה משל כל יין אחר; כזה שסוד קסמו ביחסי הגומלין שבין טעמי הפרי, הדוסאז' (תמיסת סוכר המוספת ליין הבסיס), החמיצות, אופי הבעבוע, השמרים ורמת החשיפה לחמצן. זה אמנם נשמע מורכב מעט, אך לבסוף אלו מתנקזים ללגימה אחת, שכאשר היא מוצלחת זיכרון טעמיה נותר בחך עוד שנים רבות אחרי שהבקבוק מוצא את דרכו לפח המיחזור.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ