אם יש בארץ יינות סירה לא רעים, למה הם מדשדשים מאחור?

טעימה של יינות סירה וכאלה שסירה הוא אחד הזנים שבהם מחזקת את התחושה שהם ראויים ליחס אחר מצד הצרכנים

איתי גלייטמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
איתי גלייטמן

בלתי מספיק, שלא לומר נכשל, הוא הציון שבו הייתי מזכה את פועלו עד כה של זן הסירה בישראל. זה לא אומר שאין כאן יינות סירה טובים: לא מעטים מהם נמנים בעיני עם העידית של יינות ישראל. יתרה מכך, שיעורם היחסי של יינות מבוססי סירה בקבוצה עילית ומצומצמת זו אף גדול בהרבה מחלקם היחסי בכלל היינות שמופקים כאן. ולמרות כל זאת, במבחן התוצאה, שאי אפשר להתעלם ממנו, יינות סירה ישראליים נחלו עד עתה כישלון חרוץ. שורשיו של זה נטועים עמוק בפן התודעתי של צרכני היין הישראלים: הניחו על מדף אחד בקבוק יין מזן זה כשלצדו בקבוק קברנה סוביניון, ותראו כיצד היד נעה כשבויה בהתניה קלאסית לעברו של האחרון. שאלו כל מוכר בחנות יין, והוא ייטיב לספר לכם שיינות סירה היו ונותרו סחורה שקשה להיפטר ממנה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ