ביקב קטלב נותנים לענבים לסבול קצת כדי שהיין ייצא טוב

שורשיו של יקב קטלב, שהקים היינן יוסי יתח, נטועים בידע על ייצור יין שהביאה עמה אשה שעלתה מפרס

איתי גלייטמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
איתי גלייטמן

בתקופה שבה כמעט כל מי שמעוניין לעסוק בייננות עולה על המטוס הראשון לצרפת או איטליה, או רוכש השכלה פורמלית בתחום באחד המוסדות הקיימים בישראל, ליוסי יתח סיפור ייחודי על מסלול החיים שהוביל אותו מעיסוק באדריכלות לייצור יין.

לפני כשני עשורים פנה אל יתח עמית במשרד האדריכלים, שמשפחתו היגרה לישראל מאיראן לאחר ההפיכה שם. יתח התגורר באזור של כרמים והעמית ביקש ממנו שיסייע לאמו, שנהגה להפיק יין בביתה באיראן אך לא עשתה זאת מאז הגיעה לארץ. "נעניתי לבקשה", מספר יתח, "אך התניתי את הסכמתי בדבר אחד: אני מצטרף אליה לתהליך הפקת היין". לאחר שקנה כמה מאות קילוגרמים של ענבים לצורך העניין, הוא שטף אותם בצינור והביאם אחר כבוד לאמו של החבר, גברת רחמני, שלמראה הענבים הטובלים במים המטירה עליו שפע ברכות בפרסית. "למחרת כבר חזרתי עם אותה כמות של ענבים חדשים", הוא נזכר, "והתחלנו להפיק ביחד את היין. אפשר לומר שזה היה הרגע שבו נדבקתי בחיידק".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ