יינות ברברה מאזור פיימונטה עוברים לשורה הראשונה - גם מבחינת המחיר

רק לפני 20 שנה הם נחשבו ליינות הפשוטים של אזור פיימונטה וכונו "יינות העם". אבל המוניטין והתנופה של השכנים היוקרתיים, יינות הבארולו, דבקו גם בהם, והם עברו מהפך. מבחן טעימה של יינות ברברה

איתי גלייטמן
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איתי גלייטמן

כבר זמן מה יבוא היין לישראל יכול לשמש לנו מד־דופק למגמות עולמיות, ובשנה האחרונה הוא מאותת על מגמה שצוברת תאוצה: חיזוק מעמדו של אזור היין פיימונטה שבצפון־מערב איטליה. היצע יצרני־האזור התרחב כאן פלאים, ויינות הפאר מתתי־האזורים הקטנטנים בארולו וברברסקו, המיוצרים מענבי נביולו, הפכו לפריט חובה אצל כל חובב יין ישראלי שמכבד את עצמו. התהליך הזה הוא אמנם עולמי ומתרחש בהדרגה כבר יותר משני עשורים. אך בציר 2010, שנחשב בעיני רבים לטוב ביותר שהניב האזור, והעובדה שבניגוד ליינות היוקרתיים מצרפת עדיין ניתן לרכוש בארולו ראוי במחיר של 50-40 יורו, רק מחזקים את הנטייה של חובבי היין, ובעיקר הצעירים שבהם, בעלי־האמצעים הפחותים, לבכר אותם כיינות ליישון ארוך על פני יינות בורדו למשל, שמחיריהם נסקו.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ