שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

הגיע הזמן לשתות את זן העתיד של היין הישראלי

בכל מה שנוגע ליינות אדומים, הלוגם הממוצע מעדיף קברנה סוביניון ומרלו מבלי לדעת שישנו זן אחר שמותאם לכאן במדויק - הסירה. מיזם חדש של הסומליירית מור ברנשטיין רוצה לשנות את זה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

בשנים האחרונות, מפציע מדי קיץ שבוע רענן במיוחד בו מסעדות הארץ משתפות פעולה במיזם 'סאמר אוף ריזלינג'. במהלך שבוע זה נמזגים יינות ריזלינג מהארץ ומהעולם, עושים כבוד לזן הזה ובעיקר מגלים לקהל עוד ביטויים שלו, יצרנים קטנים ומסקרנים, אזורים פחות מוכרים וטרואר לא מכאן. בקיצור, שינוי תפישתי.

עכשיו סומליירים וייננים עושים זאת שוב. הפעם מדובר בסירה - זן חורפי הרבה יותר ומשתפים פעולה, בראשותה של יוזמת הרעיון, סומליירית מסעדת נונו, מור ברנשטיין. "בנונו אנחנו לוקחים כל פעם נושא אחר סביב היין - אם זה זני ענבים, אזורי גידול, יקב מסוים ומשיקים סביבו ערב של יינות פתוחים לכוסות ומציעים בקבוקים מיוחדים. לאחרונה החלטתי להציע לחברים ולקולגות לחבור אליי ולעשות אירוע חורף של סירה, מעין טייק אוף על אירועי קיץ של ריזלינג, שכבר תפסו פה. ההיענות הייתה גדולה ואנחנו יוצאים לדרך, כשהמטרה היא לשים את הסירה במרכז".  

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ