חורף, פריז, יין: המדריך למבקרים בגן עדן

אין יפה כפריז בחורף, והקור הוא תירוץ מעולה לחמוק מאתרי התיירות לטובת התחממות בברי־יין ובדיקת ההיצע המסחרר שבהם. מדריך פריזאי לאוהבי היין

איתי גלייטמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים4
איתי גלייטמן

רחוב ניל, פריז, 18:40. מאז שעות הבוקר, מחוגו של מד הטמפרטורה מדגדג בקושי את רף אפס המעלות מלמטה. גל הקור ששטף את אירופה באמצע ינואר לא פסח על בירת צרפת. למרות השעה המוקדמת, על מפתן דלתו של פרנצ'י בר־א־וין, שחזיתו ממוקמת ממש במרכז הרחוב הצר, כבר ניתן לצפות בהתגודדות אנושית עתירת כפפות, צעיפים ומחממי אוזניים. "הכינו אותנו מראש שאם אנחנו מעוניינים לשבת כאן בשעה סבירה, עדיף שנגיע ברבע לשבע", אומר נואה, תייר אמריקאי שעשה את כל הדרך מניו יורק כדי לחגוג עם בת־זוגו את אירוסיהם בעיר שנודעת כרומנטית ביותר בעולם. "אם לא נכנסים עכשיו, ההזדמנות הבאה היא רק לקראת עשר", הוא מוסיף.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ