אביב קר במיוחד מותיר את ענף היין בצרפת בשפל היסטורי

במשרד החקלאות הצרפתי מדווחים כי ייצור יין מבורדו ועד אלזס צנח באופן דרמטי. הסיבה: עונת אביב קרה במיוחד

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוני קשמין
רוני קשמין

גל קור שהכה באזורים שונים בצרפת בתקופת האביב הוביל לפגיעה קשה בכרמים הגדלים באזורים מבורדו בדרום-מערב ועד אלזס במזרח המדינה, כך דיווח "הגרדיאן" בדאגה בשבוע שעבר. בהתאמה, גם ענף היין נפגע דרמטית מהקרה הלא צפויה של האביב, כשייצור היין בצרפת צנח לשפל היסטורי. במספרים, השפל מתרגם ל-37.6 מיליון הקטוליטר בשנת 2017, שהם נמוכים ב-17% מהשנה שעברה וב-16% מהממוצע של חמש השנים האחרונות. במילים אחרות, ענף היין בצרפת שרוי במצב בכי רע.

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ