שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

גפנים? כרמים? ענבים? כמה מיושן. הדבר הבא הוא פייק יין

מיזם אמריקאי חדש זומם לייצר יין במעבדה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איתי גלייטמן

בימים אלה של תחילת אוגוסט מצויים יקבי ישראל בעיצומה של עונת בציר הענבים. צוותי הבוצרים משכימים קום, הרבה לפני עלות השחר, פושטים על הכרמים ומפשיטים את הגפנים מאשכולות הענבים שבשלו. אבל למה בעצם לקום מוקדם, להשקיע מאמץ בעבודת כפיים ואולי אפילו להישרט מאיזו זמורה לא ממושמעת, אם אפשר להכין יין באופן סטרילי ובמעבדה? יקב אווא (AVA winery) האמריקאי, מיזם הזנק קליפורני חדש, מציע בדיוק את זה: יין עתידני שמיוצר ללא כרמים, ללא גפנים, ללא יקב וככל שזה יישמע מוזר - ללא ענבים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ