שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
איתי גלייטמן
איתי גלייטמן

העלייה החדה באיכותו של היין הספרדי בשלושת העשורים האחרונים הפכה אותו למוצר מוערך ברחבי העולם. קשה למצוא מסעדה, לרבות בישראל, שלא תציע בתפריט היין שלה יין ספרדי. אך אם בוחנים מקרוב את תפריטי היין בארץ בניסיון לדלות תובנה כלשהי בנוגע ליינות ספרדיים, מתברר שלרוב מדובר ביינות אדומים. זו לא תופעה ששמורה לתפריטי יין בלבד - כאשר אנשים חושבים על יין ספרדי, התמונה שמצטיירת בראשם באופן אוטומטי היא זו של יין אדום מריוחה, ריברה־דל־דוארו או פריוראט. אלו הפכו עם הזמן למייצגים הלא־רשמיים של תעשיית היין הספרדית וקיבעו לה תדמית דומה לזו שדבקה באיטליה, של יצרנית יין שידועה בזכות היינות האדומים שלה.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ