הכירו: היקבים הפחות מוכרים של תעשיית היין הישראלית

במדגם אקראי של יינות מיקבים ישראליים מוכרים-פחות לא התגלה הדבר הבא, אבל מאפיין אחד של הייצור המקומי קפץ לעין

איתי גלייטמן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איתי גלייטמן

אנחנו הישראלים ממהרים להתפאר באוזני אורחים מחו"ל במספר יצרני ומותגי היין הפועלים כאן. ואכן בישראל פועלים היום קרוב ל-300 יקבים ומותגי יין, מספר עצום ביחס לדלילות ששררה בה רק לפני 30 שנה, כזה המשווה לה תדמית של מעין חממה לגידול יקבים. אלא שגם אם המספר מרשים, ההערכה בענף היא ששבעה או שמונה יקבים גדולים חולשים על נתח של 85%-90% מהשוק הישראלי, מה שמותיר רק פירורים ליקבים רבים אחרים ומאלץ אותם להילחם על מקומם בשוק שצריכת היין השנתית לנפש בו היא דלה ממילא. מלבד היקבים הגדולים, תעשיית היין הישראלית המסחרית כולה מתרכזת סביב ליבה של 50-40 יקבים בינוניים וקטנים. אלו היקבים שתפגשו במסעדות ובחנויות היין, ונדמה שבשנים האחרונות פערי האיכות בינם לבין השאר רק הולכים וגדלים.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ