בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חצי הכוס הריקה

תפוקת היין העולמית בשפל וצפויה להיות הנמוכה מאז שנות ה-60

שנת 2017 תסתיים בירידה חדה בתפוקת היין העולמית. הסיבה המרכזית: גלי קור חריגים בעונת האביב וגלי חום עזים בקיץ

3תגובות
כרם באירופה
Virginia Mayo/אי־פי

לפי הארגון הבינלאומי של הגפן והיין (OIV), תפוקת היין העולמית לשנת 2017 תרד משמעותית ותגיע לשפל חדש – 246.7 מיליון הקטוליטר, לעומת 259 מיליון הקטוליטר בשנה שעברה. המשמעות היא ירידה חדה של 8% משנה שעברה והתחזית לתפוקת היין מציירת תמונה עגומה יותר כי זוהי הנקודה הנמוכה ביותר מאז שנת 1961. הסיבה המרכזית לירידה החדה היא תנאי אקלים קיצוניים כמו גלי קור חריגים בעונת האביב וגלי חום עזים בקיץ, אשר פקדו שטחים נרחבים באירופה, פגעו בגידולים, לא אפשרו בציר במועד ובהתאמה, הובילו לצניחה משמעותית בתוצרת...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו