חצי הכוס הריקה |

תפוקת היין העולמית בשפל וצפויה להיות הנמוכה מאז שנות ה-60

שנת 2017 תסתיים בירידה חדה בתפוקת היין העולמית. הסיבה המרכזית: גלי קור חריגים בעונת האביב וגלי חום עזים בקיץ

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוני קשמין
רוני קשמין

לפי הארגון הבינלאומי של הגפן והיין (OIV), תפוקת היין העולמית לשנת 2017 תרד משמעותית ותגיע לשפל חדש – 246.7 מיליון הקטוליטר, לעומת 259 מיליון הקטוליטר בשנה שעברה. המשמעות היא ירידה חדה של 8% משנה שעברה והתחזית לתפוקת היין מציירת תמונה עגומה יותר כי זוהי הנקודה הנמוכה ביותר מאז שנת 1961. הסיבה המרכזית לירידה החדה היא תנאי אקלים קיצוניים כמו גלי קור חריגים בעונת האביב וגלי חום עזים בקיץ, אשר פקדו שטחים נרחבים באירופה, פגעו בגידולים, לא אפשרו בציר במועד ובהתאמה, הובילו לצניחה משמעותית בתוצרת החקלאית.

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ