ארבעה יקבים ומשאית אוכל אחת שחמקו לכם מתחת לרדאר

מתחת לאף, הולך וממשיך אזור היין של מטה יהודה להתפתח, לצרף לשורותיו ייננים וכורמים שעושים פלאים ויינות מפתיעים. ליבי שפרלינג ערכה סיור בין ארבעה יקבים קטנים וצנועים וגילתה בדרך גם מבשלת בירה ומשאית אוכל עם המבורגר נפלא

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים6
ליבי שפרלינג

אזור היין מטה יהודה אמנם לא נחשב אולי בקרב חובבי היין אליטיסטיים כמו אחיו הצפוני ברמת הגולן, שם נטועות גפנים בעלות ייחוס של ממש או כמו שכנו הסקסי מרמת ערד, שמנפקים בו יינות כתומים (ואחרים) שמצליחים להקסים בפראותם. אלא שמתחת לאף, הולך וממשיך האזור הזה להתפתח עוד ועוד, לצרף לשורותיו ייננים וכורמים שעושים פלאים מענבים שמציגים, רוב הזמן, פרי מצוין מאזור עמק האלה, עמק שורק, גבעת ישעיהו וישובי האזור. מבחינת הזנים שגדלים בו, הרי שנמצא כי זהו אזור היין המגוון ביותר בישראל. מלבד קברנה ומרלו בעלי מאפיינים "מובהקים" למקום, תמצאו גם פה סירה, פטיט סירה, פטי ורדו, מלבק, קברנה פרנק, שרדונה, מוסקט, פרנץ' קולומברד, ריזלינג וזנים נוספים.

ליבי שפרלינג

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ