לא רק פורט: פורטוגל על המפה

הרוב מקשרים אותה לפורט ולמדירה, אבל תעשיית היין הפורטוגזית היא הרבה יותר מזה

איתי גלייטמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
איתי גלייטמן

כמעט כל מי שעוסק־ת ביין רוקם עם השנים מערכת יחסים מיוחדת ששמורה לאזור מסוים. זה אזור שמצליח לחדור פנימה קצת יותר מהאחרים ולחולל דחף טורדני להקפיד ולעקוב אחר הנעשה בו. אצלי זו פורטוגל, על שלל אזורי היין שבה. ואף על פי שנחמד שדברים טובים נותרים בגדר סוד כמוס שטרם נחשף בפני אחרים, כבר לא מעט זמן אני מצפה ומייחל שהיינות שמגיעים מהצד הפחות מוערך של חצי האי האיברי יעשו את פריצת הדרך המשמעותית שלהם. אני לא היחיד. בעשר השנים האחרונות כמעט כל מי שמשתייך לתקשורת היין העולמית הספיק להכתיר את פורטוגל כדבר הגדול הבא, אך קשה עדיין לראות את זה קורה בשטח. מרבית תפריטי היין בעולם היו ונותרו דלים בהיצע של יינות פורטוגזיים, ואני לא מכיר יותר מדי אוהבי יין שתרים אחריהם כפי שהם הולכים שבי אחר יינות צרפתיים, ספרדיים, איטלקיים ואפילו גרמניים. עם זאת, לתהליכים בעולם היין נדרש זמן, קל וחומר כאשר מבחינה תודעתית נדמה שעדיין לא קל לצרכני יין להשתחרר מהתפישה שפורטוגל היא לא יותר ממולדת הפורט.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ