יקב וורטמן: יין שפוי מעמק שפיה

במלאות לו עשרה בצירים, יקב וורטמן נמצא בכיוון הנכון. והוא רק יוסיף להשתפר

איתי גלייטמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
איתי גלייטמן

מבעד לחלון הממורק של חדר הטעימות ביקב וורטמן נחשף מחזה מלבב. ואדי רחב ידיים שמתכנס לראש חץ ומצביע לעבר חוף הכרמל, מציע את אותו רגע נדיר שבו כניסה ליקב משנה את המצב התודעתי ומשכיחה ביעף את צרות העולם החיצון. במדינה שבה יקבים ממוקמים באזורי תעשייה ולא בלב כרמים, זה מחזה לא שכיח.

הדמות המרכזית שמאחורי יקב וורטמן היא חי וורטמן, שהחל את דרכו בעולם היין בשנת 2003, אז נטע גפנים על המדרון שבחצר הבית בשכונת שמבור החיפאית, במטרה ליהנות מיבולן בבוא העת. ארבע שנים אחר כך, ולאחר שחקר וחיפש את האתר המתאים ("היה לי ברור שאני רוצה לעשות יין מהאזור שבו אני חי"), כבר רכש וורטמן חלקות בעמק שפיה שלמרגלות הכרמל, וכיום הוא בוצר שם את ענביו מ-40 דונמים של כרמים, חציים בבעלותו וחציים בחוזי חכירה בלעדיים. את בציר הביכורים שלו הוציא היקב ב-2007 במסגרת ביתית, אך בשנת 2011, לאחר שתפוקתו עלתה, הוא הועתק מבית המשפחה למקום מושבו הנוכחי, באזור תעשיית המזון בחוף שמן. את חדר החביות שהתפנה, תפס מעתה מרכז המבקרים.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ