בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האם העתיד של היין הוא במצולות?

בעלי יקבים ברחבי אירופה ולאחרונה גם בצ'ילה, שלחו חלק מבקבוקיהם להתיישן במצולות הים וגילו כי טוב

12תגובות
צוללן לוקח בקבוקי יין מתיבה מתחת למים, בים התיכון מול חופי סן מנדרייר, דרום צרפת
BORIS HORVAT / AFP

זה התחיל רק בשנים האחרונות, באופן מצומצם ומוכר למעטים. הראשונים לנסות את השיטה היו בעלי יקבים בספרד, אחריהם באו הצרפתים, האיטלקים, ולאחרונה גם הצ'יליאנים - ששלחו חלק מהבקבוקים להתיישן במצולות הים, מתחת לגלים, וראו כי טוב. אלפי בקבוקי יין, מסודרים בתוך כוורות מיוחדות, ארוזים בכלובי מתכת גדולים, נחים במעמקים, ממתינים בדממה לבוא יומם. הרעיון בא מספינות טרופות. שלדים של אניות אשר טבעו לפני שנים רבות, ובין שרידי המטען שלהן מצאו צוללנים בקבוקי יין. במקרה בו הבקבוקים נותרו שלמים ופקוקים, היין התיישן...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו