יכול להיות שההמצאה הגדולה הבאה בתחום היין היא בכלל זיוף? - יין - הארץ

יכול להיות שההמצאה הגדולה הבאה בתחום היין היא בכלל זיוף?

"למה שרק העשירים ביותר יזכו לשתות את היין הטוב ביותר?" - זו השאלה שעומדת בבסיס הפעולה של יקב שמשתמש בבדיקה כימית כדי לבצע הנדסה הפוכה ליינות הטובים בעולם ולמכור אותם בחצי מחיר. חברה נוספת מוותרת על הכרמים ומייצרת יין מלאכותי לגמרי. האם תמו ימי הייננים והחלה שעתם הגדולה של הזייפנים?

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
איתן לשם

כל יין מספר את סיפור חלקת האדמה שלו, הגפנים, החביות, הכישלונות המפוארים של היינן ודמעות השמחה שפרצו עם ההגעה לתוצאה המושלמת. אבל ישנם בקבוקי יין שמספרים סיפור הפוך לגמרי. כאלה הם הבקבוקים של "רפליקה" – יקב שמייצר יינות זולים במיוחד שמבוססים על שעתוק מדויק של יינות יקרים ומוערכים מרחבי העולם. הטכנולוגיה שעומדת בבסיס התכנית העסקית של "רפליקה" היא הנדסה הפוכה, כשראשית מנתחים במעבדה מיוחדת את התרכובת הכימית המלאה של הבקבוק אותו רוצים להעתיק ומשם הולכים אחורה עד לרמת האדמה.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ