יכול להיות שההמצאה הגדולה הבאה בתחום היין היא בכלל זיוף?

"למה שרק העשירים ביותר יזכו לשתות את היין הטוב ביותר?" - זו השאלה שעומדת בבסיס הפעולה של יקב שמשתמש בבדיקה כימית כדי לבצע הנדסה הפוכה ליינות הטובים בעולם ולמכור אותם בחצי מחיר. חברה נוספת מוותרת על הכרמים ומייצרת יין מלאכותי לגמרי. האם תמו ימי הייננים והחלה שעתם הגדולה של הזייפנים?

איתן לשם - צרובה
איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים10
איתן לשם - צרובה
איתן לשם

כל יין מספר את סיפור חלקת האדמה שלו, הגפנים, החביות, הכישלונות המפוארים של היינן ודמעות השמחה שפרצו עם ההגעה לתוצאה המושלמת. אבל ישנם בקבוקי יין שמספרים סיפור הפוך לגמרי. כאלה הם הבקבוקים של "רפליקה" – יקב שמייצר יינות זולים במיוחד שמבוססים על שעתוק מדויק של יינות יקרים ומוערכים מרחבי העולם. הטכנולוגיה שעומדת בבסיס התכנית העסקית של "רפליקה" היא הנדסה הפוכה, כשראשית מנתחים במעבדה מיוחדת את התרכובת הכימית המלאה של הבקבוק אותו רוצים להעתיק ומשם הולכים אחורה עד לרמת האדמה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ