שופטת היין היוונייה: יש יקבים מצטיינים בישראל שנמצאים מתחת לרדאר

אשת היין היוונייה קריסה ג'יאטרה שהגיעה ארצה על מנת לשפוט בתחרות "טרה וינו" שהתקיימה לאחרונה, מגלה מה חושבים על התעשייה המקומית בעולם ולמה כדאי שהישראלים יתחילו לשתות קצת יותר יין ישראלי

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אשת היין היווניה קריסה ג'יאטרה
אשת היין היווניה קריסה ג'יאטרה. היינן הישראלי גם הוא מתפתח וחוקר יותר, לומד ומתנסה יותר. אני בהחלט מתרשמת מהייננים בישראל וגם מהשימוש בטכניקות בזנים ידועים ובזנים מקומייםצילום: solonas malkas

"תעשיית היין בישראל עברה שינוי משמעותי", אומרת אשת היין היוונייה קריסה ג'יאטרה שהגיעה ארצה על מנת לשפוט בתחרות טרה וינו שהתקיימה בשבוע שעבר. "אם בעבר תעשיית היין בישראל לא "נספרה" כמקום בו יש יינות להתגאות בהם, היום היא אט אט הופכת למיני מעצמה ועוברת מהפכה של ממש". השופטת ג'יאטרה היא רק חלק מפאנל שופטות בינלאומיות שהגיעו ארצה לשפוט בתחרות היין הבינלאומית שנוסדה לפני 13 שנה ונהפכה לאחת מהחשובות בישראל. התחרות מתקיימת בפיקוח ארגון היין והגפן הבינלאומי וגם מסיבה זו, היא נתפסת כתחרות רצינית ונחשבת אף בין התחרויות שמעבר לים.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ