ההצלחה של היין המבעבע האנגלי יוצרת תסיסה בשמפיין

השנה, לראשונה בהיסטוריה של פרסי היין בתחרויות בינלאומיות יוקרתיות, יינות מבעבעים אנגליים זכו ביותר מדליות זהב מיינות שמיוצרים בשמפיין. איך קרה המהפך ולמה זה מלחיץ כל כך את השכנים הצרפתים?

סיילן יגינסו ואליאן פלטייה/ ניו יורק טיימס
קנט, אנגליה
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בציר הענבים
והבציר השנה לא היה שגרתי. טמפרטורות השיא שנמדדו באנגליה בקיץ האחרון והגשמים המועטים סיפקו תנאים מצוינים לגידול ענבים איכותייםצילום: SUSANNAH IRELAND / NYT

לפני רבע מאה בערך, ייתכן שכבשים רעו בגבעות שופעות הירק של אחוזת גשבורן (Gusbourne Estate) בדרום מזרח אנגליה. אבל בביקור במקום בראשית החורף נגלו לעין מראות שונים לחלוטין.

קבוצת בוצרים התקדמה לאורך שורות של גפנים ואספה אשכולות של ענבי שרדונה בהירים. קבוצת עובדים אחרים ערמה את הענבים בסלים ירוקים, והם נצצו בזהוב בשמש הצהריים. גשבורן אינה אחוזה אנגלית במובן המסורתי, אלא יקב, שלצד חבורה גדלה בהתמדה של מתחרים מייצר את אחד היינות המבעבעים הטובים ביותר בעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ