המחסום הבלתי עביר של היין הישראלי באמריקה

מכירות היינות הישראלים בארצות הברית נמצאות בעלייה משמעותית בעשור האחרון, אולם הם מתקשים לפרוץ את מחסום הכשרות

ניו יורק
עובדים בכרם אלקוש
כרם אלקוש. היין הישראלי הוא בדרך כלל יותר יקר מיינות מקבילים בגלל מחירי המים בישראל וגם בגלל הפיקוח על הכשרות. יש יינות שמחזיקים בכמה תעודות כשרות וזה כמובן מייקר עוד יותר את הייןצילום: David Silverman / Getty Images I
ניו יורק

אם תלכו למסעדת "לה ברנדן", מסעדת הדגים ומאכלי הים הטובה בניו יורק של השף סלב הצרפתי אריק ריפר ותבקשו יין ישראלי, לא תהיה בעיה. הסומלייה אלדו סום, שעל שמו גם קרוי בר סמוך, יוכל להציע לכם מגוון, מוגבל אמנם, של שלושה יינות מהיקבים דלתון, פלטר ושבו. "לא היינו מחזיקים ביינות האלה אם הם לא היו באיכות טובה", הוא אומר. "בעיר כמו ניו יורק ובמסעדה כמו שלנו אתה לא יכול להגיש משהו שהוא לא מצוין. בעיר כמו ניו יורק אתה לא שורד אם אתה לא טוב".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ